آمریکایی‌ها علیه «دولت پلیسی» ترامپ تظاهرات سراسری برگزار کردند + فیلم

به گزارش شهرآرانیوز، در تازه‌ترین گردهمایی اعتراضی مخالفان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، رویداد‌های گوناگونی از راهپیمایی در مرکز منهتن و تجمع مقابل کاخ سفید تا تظاهرات در ماساچوست به مناسبت یادبود «شلیک شنیده‌شده در سراسر جهان» در ۱۹ آوریل ۱۷۷۵ که آغازگر جنگ استقلال آمریکا در ۲۵۰ سال پیش بود، برگزار شد.

«توماس بسفورد» یکی از معترضان حاضر در بازسازی نبرد‌های لکسینگتون و کنکورد در حومه بوستون که یک سنگ‌تراش بازنشسته ۸۰ ساله از ایالت مین است، معتقد است مردم آمریکا از سوی دولت خودشان تحت حمله‌اند و باید در برابر آن ایستادگی کنند.

بسفورد که با همسر، دختر و دو نوه‌اش در تظاهرات شرکت کرده بود، گفت: «این دوران بسیار خطرناکی برای آزادی در آمریکاست. می‌خواستم پسر‌ها درباره ریشه‌های این کشور بیاموزند و بدانند که گاهی باید برای آزادی جنگید.»

در دنور، صد‌ها معترض در برابر مجلس ایالتی کلرادو تجمع کردند و با پلاکارد‌هایی حمایت خود از مهاجران را اعلام کرده و به دولت ترامپ گفتند: «دست‌هایتان را کنار بکشید!»

{$sepehr_media_2289216_640_360}

مردم پرچم آمریکا را به اهتزاز درآورده بودند؛ همچنین مردم برخی از آنها را وارونه نگه داشته بودند تا نشان‌دهنده وضعیت وخیم کشورشان باشد.

هزاران نفر هم در مرکز پورتلند راهپیمایی کردند، در حالی که در سان‌فرانسیسکو، صد‌ها نفر با ایستادن روی ساحل شنی کنار اقیانوس آرام، کلمات «استیضاح و برکناری» را شکل دادند و پرچم آمریکا را هم وارونه کردند.

در آنکوریج، آلاسکا، مردم با پلاکارد‌های دست‌ساز از دلایل اعتراض خود گفتند و از جمله روی یکی از آنها نوشته بود: «هیچ تابلویی آن‌قدر بزرگ نیست که تمام دلایلم را بنویسم!»

در نقاط دیگر، تظاهراتی مقابل نمایندگی‌های تسلا علیه «ایلان ماسک» مشاور میلیاردر ترامپ و نقش او در کوچک‌سازی دولت فدرال و اخراج هزاران کارمند، برنامه‌ریزی شده بود. برخی نیز رویداد‌هایی با محوریت خدمات اجتماعی مانند توزیع غذا، نشست‌های آموزشی و داوطلبی در پناهگاه‌های محلی برگزار کردند.

این تظاهرات ضد ترامپ و سیاست‌هایش، تنها دو هفته پس از اعتراضات سراسری مشابه دیگری در آمریکا برگزار شد.

سازمان‌دهندگان اعتراضات می‌گویند که با آنچه نقض حقوق مدنی و قانون اساسی از سوی ترامپ می‌دانند، مخالف‌اند؛ از جمله تلاش برای اخراج گسترده مهاجران و کوچک‌سازی دولت فدرال از طریق اخراج هزاران کارمند و تعطیلی کامل برخی نهادها. برخی از این رویداد‌ها با الهام از روح جنگ، خواستار «پادشاهی ممنوع» و مقاومت در برابر استبداد بودند.

{$sepehr_media_2289222_640_360}

در آنکوریج، یک بازیگر بازسازی تاریخی با لباس دوران استعمار، تابلویی با نوشته «پادشاهی ممنوع» در دست داشت و فردی در کنار او تکه‌مقوایی را بالا برده بود که روی آن نوشته شده بود: «دوران فئودالی تمام شده است.»

«جورج برایانت» ساکن بوستون که در تظاهرات کنکورد حضور داشت، گفت نگران آن است که رئیس‌جمهور آمریکا در حال ایجاد «دولت پلیسی» باشد. او تابلویی در دست داشت که روی آن نوشته بود: «رژیم فاشیستی ترامپ باید همین حالا برود!»

برایانت گفت: «او به احکام دادگاه‌ها بی‌اعتنایی می‌کند. دانش‌آموزان را می‌رباید. نظارت و تعادل قدرت‌ها را نابود می‌کند. این فاشیسم است.»

در واشنگتن، «باب فاسیک» کارمند بازنشسته ۷۶ ساله دولت فدرال از اسپرینگفیلد، ویرجینیا گفت که به خاطر نگرانی از تهدید‌های علیه حقوق قانونی، تأمین اجتماعی و برنامه‌های حمایتی فدرال در تجمع نزدیک کاخ سفید شرکت کرده است.

دولت ترامپ در کنار اقدامات دیگر، دفاتر محلی تأمین اجتماعی را تعطیل کرده، بودجه برنامه‌های سلامت دولتی را کاهش داده و حمایت از افراد تراجنسیتی را محدود کرده است.

فاسیک گفت: «نمی‌توانم بی‌تفاوت بمانم وقتی می‌دانم اگر من و دیگران کاری نکنیم، دنیایی که برای کودکان و همسایگانمان به جا می‌گذاریم، دنیایی نخواهد بود که بخواهم در آن زندگی کنم.»

{$sepehr_key_119118}

همچنین در کلمبیا، کارولینای جنوبی، چند صد نفر در برابر ساختمان ایالتی تجمع کردند و پلاکارد‌هایی با شعار‌هایی مانند «هاروارد، با شدت بجنگ» در دست داشتند؛ و در منهتن نیویورک، معترضان در مخالفت با ادامه اخراج مهاجران راهپیمایی کردند؛ آنها از کتابخانه عمومی نیویورک به سمت شمال و پارک مرکزی حرکت کردند و از کنار برج ترامپ گذشتند.

معترضان با ریتم ثابت طبل‌ها و با اشاره به اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده، فریاد می‌زدند: «نه ترس، نه نفرت، نه آی‌سی‌ای در ایالت ما.»

معترض دیگری به نام «مارشال گرین» گفت دغدغه و نگران اصلی برای او این است که ترامپ قانون «دشمنان بیگانه زمان جنگ» از سال ۱۷۹۸ را به کار گرفته و ادعا کند کشور با باند‌های ونزوئلایی که به دولت آن کشور مرتبط هستند در حال جنگ است، در حالی که تازه‌ترین ارزیابی اطلاعاتی آمریکا هیچ‌گونه هماهنگی میان آنها نیافته است.

این مرد ۶۱ ساله از موریس‌تاون نیوجرسی گفت: «کنگره باید وارد عمل شود و بگوید نه، ما در جنگ نیستیم. شما نمی‌توانید از آن قانون استفاده کنید. شما نمی‌توانید مردم را بدون روند قانونی اخراج کنید و همه در این کشور، بدون استثنا، حق دادرسی عادلانه دارند.»

در همین حال، معترض آمریکایی دیگری به نام «ملینا چارلز» از کنتیکت گفت نگران «افراط قدرت اجرایی» است و به درگیری‌های دولت ترامپ با دادگاه‌های فدرال، دانشگاه هاروارد و سایر دانشگاه‌های سرشناس اشاره کرد.

او گفت: «قرار بود سه قوه برابر در حکومت داشته باشیم، و حالا اینکه قوه مجریه این‌قدر قدرتمند شده، واقعاً باورنکردنی است.»

منبع: ایسنا