احداث ۷۰ استخر ذخیره آب کشاورزی در سال ۱۴۰۳، دستاورد جهادگران بسیجی در خراسان رضوی

سرهنگ محمد روحانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به برگزاری نخستین یادواره شهدای جهادگر خراسان رضوی در روز ۱۸ اردیبهشت، اظهار کرد: گزارش دقیقی از تعداد پروژه‌ها، اعتبار تخصیص‌یافته، تعداد جهادگران مجری و البته بسته‌های معیشتی وجود دارد که به پیوست جمع‌بندی دقیق از طرح‌های جهادی و اردو‌های محرومیت‌زدایی در سال ۱۴۰۳، در یادواره شهدای جهادگر استان اعلام خواهند شد.

وی افزود: با این حال، ذکر فقط همین یک نکته گویای عظمت اقدامات است اگر بدانید در پویش ضیافت کریمانه که در ماه مبارک رمضان برگزار شد، بیش از ۱۰۹ هزار بسته معیشتی به ارزش بیش از ۹۱۰ میلیارد ریال میان خانواده‌های کم‌برخوردار و افراد نیازمند توزیع شده است. علاوه بر این شمار بسته معیشتی، بیش از چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم نیز پای سفره‌های اطعام کریمانه نشسته‌اند.

مسئول بسیج سازندگی سپاه امام‌رضا(ع) خاطرنشان کرد: یک جنبه مهم از پروژه‌های محرومیت‌زدایی سپاه امام‌رضا(ع) در سال‌های اخیر، تمرکز بر رسیدگی به چالش‌های زیرساختی استان بوده است. در یک نمونه با توجه به اینکه ذخایر آبی استان در معرض خشک‌سالی کامل قرار دارند و تراز آب در کشاورزی به فراتر از سرحد بحران رسیده است، یکی از راهبرد‌های اساسی جهادگران بسیجی در خراسان رضوی، اجرای طرح‌های آبخیزداری، آب‌رسانی، احداث قنوات، استخر‌های ذخیره آب و کانال‌کشی است تا هم دوام منابع آبی و هم بهره‌وری آن افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: بر همین اساس، فقط در سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۰ پروژه احداث استخر ذخیره آب به بهره‌برداری رسید که بیش از هزار زمین کشاورزی را در استان از حفر چاه‌های فرعی بی‌نیاز کرده است. علاوه بر این، در شرایطی که خراسان رضوی از نظر جاده‌ها و محور‌های مواصلاتی از یک ضعف فراگیر رنج می‌برد، جهادگران بسیجی استان در جریان پروژه‌های راهسازی بیش از ۵۰۰ کیلومتر جاده و راه روستایی را در قالب ۶۰ پروژه تکمیل کرده و به بهره‌برداری رسانده‌اند.

{$sepehr_key_119377}

روحانی تأکید کرد: این پروژه‌ها با حداقل هزینه و اعتبار دولتی به سرانجام رسیده و بنا بر این است که سرمایه‌های خرد اهالی یک روستا، بخش یا منطقه بر یک پروژه متمرکز شود، مابقی اعتبار لازم توسط بسیج سازندگی تأمین شود و در نهایت زیر نظر نهاد‌های متولی همچون جهاد کشاورزی، اداره‌کل راهداری و اداره منابع طبیعی، پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند.