به گزارش شهرآرانیوز؛ «صــدای شــمــــا» عــنــــوان برنــامــــهای بر بســتر شــــاد است که بر اساس آن مدیرکل آموزش وپرورش استان و تمام معاونانش یک روز در هفته به صورت زنده با اولیا، دانش آموزان و معلمها گفــت وگو میکنند.
در این راستا همه پیامها و درخواستهایی که طی یک هفته قبل از بسترهای مختلف رسانهای و ارتباطی با آموزش وپرورش از سوی مردم به این اداره کل رسیده دسته بندی موضوعی میشود. در هفته گذشته حدود ۴۰۰ درخواست مردمی به منظور پاسخ گویی مدیرکل آموزش وپرورش و معاونان دسته بندی موضوعی شد. مهمترین سؤالات مردم موضوع استفاده از مشاوران مدرسه برای تدریس برخی دروس در مدارس دولتی، سؤالات مربوط به ورودی مدارس سمپاد، چگونگی برگزاری آزمون ورودی به مدارس تیزهوشان در دوره اول متوسطه و توجه به موضوع هدایت تحصیلی در مدارس بود. در ادامه تعدادی از سؤالات مردمی و پاسخهای ارائه شده مطرح میشود.
برنامه صدای شما بستری برای ارتباط بین شهروندان و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی فراهم آورده و امکان طرح سؤالات و دغدغهها را میسر کرده است. این برنامه، فرصتی را برای شفاف سازی مسائل و ارائه پاسخ از سوی مسئولان فراهم میکند. شما میتوانید با ارسال درخواست خود به سرشماره ۰۹۰۵۴۶۵۸۰۶۰ در شبکه مجازی ایتای مؤسسه شهرآرا مطالبات خود را برای پیگیری به تحریریه صدای مردم برسانید تا در دوشنبه هفته بعد مشکلات شما را پیگیری کنیم.
درخواست توجه به حوزه مشاوره: چرا در برخی از مدارس دولتی از مشاوران مدرسه برای تدریس برخی از درسها استفاده میشود؟ نوجوانان به ویژه در مقطع متوسطه اول و دوم بیشتر از آموزش نیاز به مشاوره برای همه امور دارند. اینکه در مدرسهای که هر روز تردد دارند مشاوری حضور داشته باشد و در جریان تمام امور دانش آموز قرار بگیرد خیلی مؤثر است. در مدرسه دختر من مشاوره مدرسه کار تدریس درس قرآن را هم برعهده دارد. کاش آموزش و پرورش روی مدارسی که از مشاور به عنوان معلم استفاده میکنند نظارت داشته باشد.
مصطفی اسدی مدیرکل آموزش و پرورش استان:
مشاوران ما در مدارس دولتی الزاما در رسته شغلی خود یعنی مشاوره قرار دارند. با این حال اگر شهروندان از این موضوع مطمئن هستند که در مدرسه دولتی مشاوری کار تدریس قرآن را بر عهده دارد حتما با ذکر نام مدرسه این موضوع را به ما اطلاع بدهند. این نکته را لازم است یادآوری کنم که احتمال دارد مشاوران ما در برخی مدارس برای ساعات اضافه کار خود سایر دروس را برای تدریس بردارند و اگر معلمی در قالب اضافه کار این کار را بکند، ربطی به رسته شغلی اولیه اش ندارد.
درخواست افزایش مدارس در تبادکان: چرا در مناطق حاشیه شهر و به ویژه تبادکان تعداد مدارس به ویژه در مقطع ابتدایی کم است؟ مسئولان به این قسمت از شهر توجه ویژه داشته باشند. از شما تقاضا داریم به این موضوع توجه داشته باشید.
مدیرکل آموزش و پرورش استان:
نهضت مدرسه سازی با مشارکت مردم قوت خاصی گرفته است.
امیدواریم امسال و با مشارکت مردم و حمایتهای دولت بتوانیم مشکلات فضاهای آموزشی را چه از لحاظ فضای فیزیکی و چه از لحاظ تجهیزات مورد نیاز دانش آموزان و مدارس، به طور کلی مرتفع کنیم.
این نکته را هم تأکید داریم که برقراری عدالت آموزشی، ایجاد و توسعه فضاهای آموزشی در قالب نهضت ملی مدرسه سازی رویکرد محوری و اولویت دولت در حوزه آموزش وپرورش است.
درخواســــت اطــــلاع رســــانــــی آزمــــون سمپاد: آزمون ورودی مدارس تیزهوشان برای والدین و دانش آموزان از اهمیت بسیاری برخوردار است به همین دلیل اطلاع رسانی در این حوزه بسیار حائز اهمیت است. امســـال آیـــا دفتـــرچـــه استعـــداد تحصیلی وجود دارد؟
محمد لایقیان، رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش وپرورش استان:
امسال همانند سالهای گذشته دفترچه هوش و دفترچه دقت و سرعت برای ورودی آزمون تعریف شده است. در سالهای گذشته آزمون استعداد تحصیلی در ورودی سمپاد ششم به هفتم نداشتیم. امسال نیز نخواهیم داشت.
درخواست ایجاد مدارس تیزهوشان هنرستان: چرا در مدارس تیزهوشان مشهد در دوره دوم هنرستان سمپاد وجود ندارد؟
رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش وپرورش استان: در حوزه مدارس مهارتی تیزهوشان، مشهد یکی از شهرهای زبانزد کشور است. به اطلاع شهروندان میرسانیم که در مشهد دو هنرستان مستقل در دو بخش دخترانه و پسرانه وجود دارد.
هنرستان پسرانه ما واقع در ناحیه ۶ مشهد با نام هنرستان امیرکبیر است که برای پسران رشته برنامه نویسی دارد. هنرستان دوم ما هنرستان دخترانه سعدی است که سه رشته گرافیک، فوتو گرافیک وبرنامه نویسی دارد.
{$sepehr_key_119425}
درخواست برنامه ریزی مــــدون بــــرای تدریــــس: فرزند من در دوره دوم متوسطه در حال تحصیل است. به عنوان یک والد احساس میکنم برنامه ریزی مدونی برای تدریس مباحث آموزشی وجود ندارد.
من احساس میکنم حتی هدایت تحصیلی نیز استاندارد روشنی برای هدایت دانش آموز ندارد تا دانش آموز بداند و با آگاهی رشتهای را انتخاب کند. کاش مسئولان آموزش و پرورش در این باره توضیح بدهند.
حسن عدالتجو معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان:
آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه کشور، نیازمند برنامه ریزی و همکاری همه جانبه است. ما باید تلاش کنیم تا شرایطی فراهم کنیم که دانش آموزان ما در محیطی امن و حمایتگر به یادگیری بپردازند و توانمندیهای خود را شکوفا کنند. برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی شرط پیشبرد اهداف آموزشی در دوره متوسطه اول و دوم است.
امروزه ما باید به سمت استفاده از ابزارهای دیجیتال و فناوریهای آموزشی و در رأس آن هوش مصنوعی برویم تا بتوانیم آموزش را جذابتر و مؤثرتر کنیم. این امر به ما کمک میکند تا دانش آموزان را برای چالشهای آینده آماده کنیم. اگر بحث هدایت تحصیلی در متوسطه اول جدی گرفته شود، آینده دانش آموز در متوسطه دوم و از همه مهمتر در دانشگاهها به خوبی رقم میخورد.