به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحید دستجردی با اشاره به اینکه مسئله جمعیت در حقیقت ابربحران کشور است و شاید ما هیچ بحرانی را به اندازه جمعیت نداشته باشیم که چالشبرانگیز باشد؛ حتی مسئله آب هم راهکارهای فراوانی برای حل مسئله دارد، اظهار کرد: مسئله جمعیت چون یک مسئله چندوجهی است و بهراحتی قابل حل نیست. تنها ما در دنیا با این مسئله روبهرو نیستیم. نزدیک به ۸۳کشور مثل ما زیر سطح جایگزینی جمعیت حرکت میکنند؛ بنابراین باید گفت که این یک ابربحران جهانی است.
وی با تاکید بر اینکه اگر برنامهریزیهای خوبی داشته باشیم، سیاستهای جمعیتی ما موفق خواهد بود. پنجره جمعیتی ایران در سال ۱۴۲۵بسته میشود و اگر فرصتسوزی نکنیم، میتوانیم از این موقعیت استفاده کنیم و دیگر نیاز به مهاجرپذیری نخواهد بود، یادآور شد: قانون جوانی جمعیت ۷۳ماده و ۲۰۰تکلیف دارد و با توجه به محدودیت اعتبارات در ایران بهتر است که تعداد محدودتری از قوانین اولویتبندی و اعتبارات در این زمینهها هزینه شوند که بدون شک موفقیت بیشتر نسبت به ۳سال گذشته رقم خواهد خورد.
دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه مواد قانون جوانی جمعیت باید اولویت بندی شود، تصریح کرد: اولا اینکه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که خیلی مهم است و در حال پرداخت هستیم را ادامه دهیم. مسکن برای مردان در فرزندآوری مهم است. همچنین اگر در قوانین اشتغال برای زنان که نیمی از کارکنان دولت هستند، انعطاف ایجاد کنیم، موانع فرزندآوری کمتر میشود؛ همانطور که دنیا این کار را کرده است.
وحید دستجردی با اشاره به اینکه درمورد مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشورهای دنیا هستیم و ۹ماه مرخصی با ۷۰درصد حقوق میدهیم که خدا را شکر اخیرا مرخصی ۲هفتهای آقایان هم قرار است تصویب شود و اگر بتوانیم زمان آن را بیشتر هم میکنیم. بدین گونه ۲اتفاق میافتد؛ هم ارتباط پدر با فرزند مستحکمتر میشود و هم زن وقتی میبیند که همسرش در کنار او فرزندداری میکند برای بارداری دوم تشویق میشود، ادامه داد: همچنین ما باید مسئله مهدکودک را حل کنیم؛ موضوعی که در قانون به آن اشاره مستقیم شده است. الان فقط ۳۲دستگاه مهدکودک دارند که تعدادی از آنها از سابق فعالیت داشتند. از طرفی کمک هزینه مهدکودک ۳۰۰هزار تومان است. در مجموع ما دنبال این هستیم که بیشتر به چنین مواد قانونی پرداخته شود.
{$sepehr_key_119426}
وی بیان کرد: مسئله سلامت جنین یک مسئله علمی است. ما یک غربالگری اولیه داریم که یک سونوگرافی و آزمایش خون است که هفته دهم یا یازدهم انجام میشود؛ غربالگری دوم هم با همان روش در هفته شانزدهم صورت خواهد گرفت. وقتی یک مادری این دوغربالگری را که بخشی از هزینه آن را بیمهها پرداخت میکردند، انجام میداد، خیالش راحت میشد که فرزندش سالم است؛ پس بنابراین بهنظر من این سیاست درستی است که غربالگری انجام شود؛ چراکه فرد اطمینان پیدا میکند فرزندش سالم است و تشویق میشود که فرزند بیاورد.
منبع: روزنامه همشهری