کتاب «آقای ورزش»، روایت زندگی شهید علیرضا شمسی‌پور، به سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌آید

به گزارش شهرآرانیوز، محسن صیفی کار که به مناسبت اول اردیبهشت، روز شهدای ورزشکار از علیرضا شمسی پور به عنوان یک رزمنده جنگ هشت ساله و شهید مدافع حرم یاد کرد که علاوه بر حضور در عملیات‌های تفحص شهدا، یک وررزشکار همه فن حریف بود که در بیش از ۱۲ رشته ورزشی فعالیت داشت.

صیفی کار، نویسنده کتاب «آقای ورزش» گفت: علیرضا شمسی پور در محله صدف همدان، یکی از محله‌های نوبنیاد همدان در بعد از انقلاب در سال ۴۲ به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را گذراند و در همین شهر دیپلم گرفت. او در سال ۶۰ به سربازی رفت و در سال ۶۲ به عنوان یک بسیجی در مسجد محل فعالیت می‌کرد.

این جانباز دوران دفاع مقدس افزود: شمسی پور در سال ۶۳ به عضویت سپاه در آمد و چندبار در عملیات‌های دفاع مقدس شیمیایی شد یا جراحت برداشت. او در عملیات والفجر ۴ بسیار موفق عمل کرد. چون یک شناگر و غواص زبردست بود.

صیفی کار اضافه کرد: این شهید تا عملیات کربلای چهار به عنوان معاون دسته فعالیت می‌کرد و بعد از شهادت داریوش ساکی که اهل ملایر و دانشجوی رشته پزشکی بود، به عنوان فرمانده دسته شهید ساکی از گردان غواصی جعفر طیار در تیپ انصارالحسین انتخاب شد که این تیپ بعد‌ها به لشکر ارتقاء یافت. او در سال‌های بعد نیز به فرمانده گردانی رسید.

نویسنده کتاب «آقای ورزش» ادامه داد: شمسی پور بعدا به واحد اطلاعات عملیات ملحق شد و زیر نظر شهید علی چیت سازیان کار می‌کرد و در لحظه شهادت چیت‌سازیان همراه او بود.

وی افزود: این شهید بعد از جنگ نیز دست از جبهه‌های نبرد نکشید و در کاروان‌های راهیان نور شرکت می‌کرد و همچنین به تفحص شهدا پرداخت و بعد‌ها نیز به عنوان مدافع حرم در جبهه‌های نبرد حضور داشت که سرانجام در ۱۳ اردیبهشت سال ۹۵ و زمانی که برای تفحص شهدای عملیات کربلای چهار به پنجوین و کانی مانگا رفته بود، در میدان مین به شهادت رسید.

وی گفت: بر اساس برخی منابع از سال ۷۰ تا ۷۲ به کمک این شهید و همکارانش بیش از دو هزار شهید دوران دفاع مقدس تفحص شد که این شهید بیشتر در شمال غرب کشور نقش فعالی داشت؛ چه در داخل خاک ایران و چه در خاک عراق.

صیفی کار همچنین گفت: شمسی پور از دوران نوجوانی در کنار فعالیت‌های رزمی، اهل ورزش بود و می‌توان گفت در حوزه ورزش، یک همه فن حریف بود و لذا به خاطر علاقه‌ای که داشت، بعد از دوران جنگ، از طرف سپاه به او مسئولیت‌های ورزشی مختلفی پیشنهاد شد؛ از مسئول بسیج ورزشکاران سپاه و دبیر هیات دوچرخه سواری تا تربیت بدنی سپاه و دبیر خانه تیراندازی.

وی با اشاره به روند انتشار کتاب آقای ورزش گفت: ما در تحقیقات خود به ۱۲ رشته ورزشی برخوردیم که این شهید در این رشته‌ها فعالیت می‌کرده یا مسئولیت داشته و یک شخصیت کاملا ورزشی بوده است. من کمتر شنیده‌ام کسی در رشته‌های مختلف ورزشی اینگونه سابقه و فعالیت داشته باشد. او در بعضی موارد در سطح استانی و ملی مدال‌هایی داشته و در قالب ورزش به دیگران کمک می‌کرد و حتی برخی افراد را از منجلاب بدبختی نجات داده است و با این حال یک رزمنده تمام عیار ورزشی بوده است.

این رزمنده دوران دفاع مقدس افزود: با وجود این همه فعالیت‌هایی که شمسی پور داشت ولی هیچ وقت دنبال نام و نشان نبود و به صورت گمنام فعالیت می‌کرد؛ لذا با همکاری فاطمه بگزاده طرحی را آماده کردم و با افراد مختلف مصاحبه کردیم و در نهایت یک مجموعه ۱۰ جلدی را به نام آقای ورزش در انتشارات لاله‌های سرخ آماده کردیم که در قالب یک بسته ۱۰ جلدی در رشته‌های فوتبال و فوتسال، دوچرخه سواری، تیراندازی، شنا، غواصی، شمشیربازی، کوهنوردی، دو و میدانی، ورزش باستانی و تنیس ارائه می‌شود.

{$sepehr_key_119609}

وی افزود: تعدادی از دانشجویان تصویرگری در دانشگاه فنی حرفه‌ای که اکنون به دانشگاه ملی مهارت تغییر نام یافته، کار تصویرگری کتاب را انجام دادند. البته این کتاب که مناسب دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه است به دو شکل منتشر شده تا اگر کسی خواست مجموعه ۱۰ جلدی را به عنوان هدیه خریداری کند و همچنین به صورت تک جلدی درنظر گرفته شده و هر جلد نیز عنوان مستقلی دارد؛ مثل شناگران مهربان، توپ کوچولو یا آقای تفنگ در المپیک.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا