به گزارش شهرآرانیوز، فستیوال کوچه جشنوارهای به ظاهر درآمیخته با فرهنگ و هنر بوشهر است که چند سال با حضور گروههای موسیقی بومی و محلی کشور در کوچههای قدیمی بوشهر برپا شده است و قرار است در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ نیز دوباره برگزار گردد.
رویدادی که از سال ۱۳۹۶ در شهر تاریخی بوشهر توسط احسان عبدی پور و محسن شریفیان از نوازندگان موسیقی محلی برگزار شد، اما با شیوع ویروس کرونا این جشنواره تا سال ۱۴۰۱ به وقفه افتاد.اما با از سرگرفته شدن فستیوال کوچه در اسفند ۱۴۰۲، انتشار تصاویری ناهنجار از کشف حجاب، رقص و پایکوبی خارج از عرف محلی و اختلاط باعث شد که این جشنواره به حاشیه برود و آسیبهای آن دامن گیر بوشهر و استانهای همجوار شود و واکنش منفی مردم را به همراه داشته باشد.
هر چند این رویداد با تمرکز بر موسیقی، هنرهای نمایشی و فرهنگ بومی، فرصتی کم نظیر برای معرفی منطقه ایجاد کرد و میتوانست بوشهر را به یکی از جاذبههای گردشگری کشور تبدیل کند، اما در اجرا درگیر موضوعات ضد فرهنگی شد و از ریل رویداد فرهنگی خارج شد.
احسان عبدیپور، فیلمساز بوشهری و یکی از بنیانگذاران این رویداد، پیشتر گفته بود که ایده برگزاری چنین رویدادی از اجراهای هنرمندان محلی هرمزگان در تهران و دیدار با ادریس برادرش در کافه لاله اسکندری شکل گرفته است. به این ترتیب از آنجا تصمیم به برگزاری فراخوانی برای هنرمندان از سراسر ایران گرفته شد و از همان ابتدا تلاش میشد تابا تمرکز بر موسیقی نواحی، به هویت فرهنگی مناطق مختلف ایران رسمیت ببخشد.
این صحبتهای عبدی پور در حالی مطرح میشود که بررسی سوابق برگزاری این رویداد خلاف هدف گذاری اصلی آن را نشان میدهد، البته که استقبال از این فستیوال، بهویژه در بین مردم، هنرمندان و مسافران، آن را به یک پدیده اجتماعی تبدیل کرده است. در این بین برخی معتقدند که این رویداد نیاز به نظارتهای بیشتری دارد.
ولی نباید فراموش کرد که اگر مجوز این فستیوال لغو میشد، آن وقت همه چیز از حالت رسمی خارج و فستیوال به سمتِ دورهمیهای خصوصی میرفت که هیچ نظارتی بر آنها امکانپذیر نیست.
از سوی دیگر برخلاف بسیاری از رویدادهای مشابه که معمولاً از قشر خاصی از جامعه استقبال میکنند، این فستیوال تلاش کرده تا دسترسی به هنر را برای عموم مردم فراهم کند به شکلی که مردم میتوانند بدون واسطه به موسیقی دسترسی داشته و آن را تجربه کنند؛ اما نباید از نظارت بر اجرای این رویداد غافل گردید تا اقدامات ضد فرهنگی در این کوچه غالب شود و آن را تبدیل به یک کوچه بن بست نماید.