جشنواره‌های فرهنگی «آوای صلح» برگزار می‌شوند

به گزارش شهرآرانیوز، امیر سرتیپ‌دوم محمدرضا فولادی در مراسم گردهمایی سربازان صلح کشور گفت: دوم اردیبهشت ماه سالروز تاسیس سپاه بود؛ چند روز پیش روز ارتش بود؛ حضرت امام(ره) با نگرش عمیق در سال ۵۸، چهار نهاد را پایه گذاری کردند. ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نام نهاده شد. دوم اردیبهشت بنام سپاه انقلاب، ۲۷ خرداد روز جهاد سازندگی و ۵ آذر هم سالروز تشکیل بسیج. این چهار ارگان، ارکان رسمی دفاع مقدس شدند و برای صلح باید نیرو‌های مسلح مقتدر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اگر حمایت مردم نبود در جنگ هشت ساله موفق نمی‌شدیم عنوان کرد: خداوند می‌فرماید در برابر دشمنان تا جایی که امکان دارید آماده باشید. همه ارتش‌ها به فکر آماده سازی هستند و تفاوت اساسی ما این است که آنها دنبال منافع خود هستند و ما برای بازدارندگی دشمن از هر فکر تعرض به کشور تلاش می‌کنیم. ما به دنبال صلح پایدار هستیم و جلوی تعرض دیگران می‌ایستیم و اندیشه ما دفاعی و سلطه ستیز است و اگر ضعیف باشیم هیچ صلحی بر ما پایدار نخواهد بود. ارتش و سپاه همزاد هستند و همواره باهم بودند.

وی با اشاره به شهید سپهبد قرنی به عنوان اولین شهید ترور توضیح داد: او انسان بزرگی بود و حق زیادی بر گردن نظام و انقلاب دارد و متاسفانه شناخته نشد. او نقش اساسی در جلوگیری از تجزیه طلبی‌ها در کردستان داشت و سرانجام توسط گروه فرقان به شهادت رسید.

قاسم رحیمی، مدیرعامل خانه سرباز صلح ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: دکترین ما دفاعی است. هرچه در این کشور درباره صلح حرف بزنیم کم است. باید گفت‌و‌گو کنیم و آرامش را برای ملت ایران حفظ کنیم و امیدوارم تیم مذاکره کننده موفق باشد. فعالیت ما در راستای صلح است و تلاش می‌کنیم اگر کسانی به سمت جنگ طلبی رفتند نکوهش شوند. شرایط آمریکا به نحوی است که آنها مجبورند با ما کنار بیایند و امروز بهترین شرایط مذاکره است.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم کلماتی مثل صلح، مذاکره و سازش کلمات مثبتی در دنیا باشد و به خود می‌بالیم چند سال در این راه تلاش می‌کنیم. ما از صلح حرف می‌زنیم و ایرانیان شایسته هستند از صلح حرف بزنند.

مدیرعامل خانه سرباز صلح ایران اظهار کرد: از منظر تمدن، مذهبی و ادبی شایسته حرف زدن از صلح هستیم

وی با اشاره به گستره فعالیت این تشکل گفت: در لرستان، قم، کاشان و آذربایجان‌شرقی دفاترمان فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. همچنین کمیته اصناف، هنرمندان، ورزشکاران در خانه سرباز صلح ایران فعال شده و با همراهی معاونت فرهنگی شورای عالی مناطق آزاد کشور جشنواره‌های آوای صلح را در بخش‌های فیلم، تئاتر، عکس، هنر‌های تجسمی و موسیقی برگزار می‌کنیم.

{$sepehr_key_119793}

رحیمی در ادامه گزارشی درباره خانه سرباز صلح ایران و ساختار این سازمان مردم نهاد توضیحاتی ارائه کرد.

نیاکان، رئیس کمیته ایثارگران خانه سرباز صلح ایران اظهار کرد: این کمیته مطالبات ایثارگران در زمینه‌های مختلف را پیگیری می‌کند.

وی در ادامه مواردی که در دستور پیگیری کمیته ایثارگران خانه سرباز صلح ایران قرار دارد تشریح کرد.

یاوند عباسی، مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: در اسلام صلح همواره بر جنگ مقدم بوده است. صلح اگرچه دستاورد‌های زیادی داشته و آبادانی در پی و خیرات و برکات بسیار دارد، اما به راحتی به دست نمی‌آید. استکبار جهانی خوی خود را به وضوح نشان می‌دهد و کشور‌های ضعیف همواره در معرض استعمار هستند و باید قوی باشیم و دنیا این را می‌داند.

این پژوهشگر و فعال حوزه ایثارگری تاکید کرد: اگر آمادگی داشته باشیم صلح در دسترس است. عزیزان ایثارگر خون داده‌اند تا امروز اینجا باشیم. آمریکایی‌ها می‌دانند ملت، ارتش، سپاه و بسیج و نیرو‌های مدافع وطن زمانی که دستشان خالی بود جلوی رژیم بعث عراق ایستادند، اما امروز ایران اسلامی قدرت منطقه‌ای است.

عباسی تاکید کرد: نتانیاهو در کتاب خاطراتش نوشته تلاش کردم روسای جمهور آمریکا را در ادوار مختلف متقاعد کنم با ایران بجنگند و موفق نشدم. امروز جنگ‌ها ترکیبی و یکی صور آن بحث نظامی است؛ دشمن حریف ایران اسلامی نمی‌شود و باید به روح شهدا و جانبازان و ایثارگران درود بفرستیم. در بحث نظامی مقتدر هستیم. ابعاد دیگر این جنگ اقتصادی و روانی است و ناامید کردن و سست کردن باور‌های ملی و دینی خود جنگ است.

وی گفت: امیدواریم همانطور که نیرو‌های ایثارگر ما صلح را به ارمغان آوردند در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی هم پیروز باشیم.

رحیم نریمانی، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر بنیاد شهید نیز با گرامیداشت ۴۸ هزار شهید ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: صلح واژه‌ای مقدس است که ریشه در فطرت الهی دارد و یکی از رسالت‌های سازمان‌های مردم نهاد در عرصه ملی و بین‌المللی این است که به عنوان سفیران صلح فعالیت کنند.

وی با تاکید بر اهمیت قدرت بازدارندگی عنوان کرد: صلح همراه اقتدار از اهمیت بسزایی برخوردار است و کارکرد تشکل‌ها مسئله حکمرانی خوب و بهترکردن حال جامعه است و این سمن‌ها می‌توانند به همدلی بیشتر مردمی کمک کنند.

وی تاکید کرد: ایجاد تفاهم ملی و بین‌المللی و تقویت ارزش‌های مشترک و کاهش تعارض‌ها از طریق مهارت گفت‌و‌گو از جمله کارکرد‌های سازمان‌های مردم نهاد است و دوران مهارت گفت‌و‌گو باید در عرصه‌های مختلف تقویت شود و همه اقشار بتوانند در نقطه‌ای مشترک به تفاهم برسند. تقاضای ما از سمن‌ها این است که برای فراهم آوری زمینه توسعه کشور، مشارکت آفرینی داشته باشند. اعتماد از دیگر مولفه‌های مهم است و امیدوارم زمینه جریان‌سازی در کشور رخ دهد.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_119794}