حجتالاسلام امیرحسین احمدنیا در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به برگزاری اجتماع صادقیون در مشهد گفت: این اجتماع معنوی از ساعت ۹ صبح سالروز شهادت امامصادق(ع) (پنجشنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) در میدان شهدا آغاز میشود. در ابتدا، مراسم عزاداری و مداحی برگزار خواهد شد و پس از آن، خیل عظیم عزاداران به سوی حرم مطهر رضوی حرکت میکنند. برنامه پایانی نیز حدود ساعت ۱۰ صبح در حرم حضرت امامرضا(ع) با سخنرانی نماینده ولیفقیه در استان برگزار خواهد شد.
معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان در ادامه با اشاره به نقش گسترده مساجد در این مراسم بیان کرد: حدود ۲۰۰ مسجد به عنوان مساجد محوری در این اجتماع حضور خواهند داشت. از این تعداد، نزدیک به ۱۴۰ مسجد در مناطق حاشیه شهر مشهد قرار دارند. این مساجد، چه به صورت مستقل و چه با همکاری دیگر مساجد محلی، به صورت دستهجمعی در مراسم شرکت میکنند.
حجتالاسلام احمدنیا افزود: ساماندهی و هماهنگی مساجد با دقت و برنامهریزی انجام شده است. این مساجد با همکاری هیئات مذهبی محلات، نقش محوری در هدایت جمعیت و اجرای منسجم مراسم خواهند داشت.
وی ادامه داد: خوشبختانه با مساعدت شهرداری مشهد، برای تعدادی از این مساجد که نیاز به سرویس حملونقل داشتند، اتوبوسهایی جهت اعزام عزاداران در نظر گرفته شده است.
{$sepehr_key_119816}
وی اشاره داشت: یکی دیگر از بخشهای مهم این مراسم، حضور مبلغین دینی و روحانیون در طول مسیر راهپیمایی از میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی است.
حجتالاسلام احمدنیا در این باره گفت: در ۱۵ نقطه از مسیر که عمدتاً توسط قرارگاه فرهنگی مسجد انصار سازماندهی شدهاند، ۳۰ نفر از مبلغان دینی مستقر خواهند شد. این مبلغان در کنار ارائه پاسخهای شرعی و مشاورههای دینی، نسبتبه جمعآوری کمکهای مردمی برای حمایت از جبهه مقاومت در غزه و لبنان نیز اقدام خواهند کرد.
وی افزود: این اقدام بهنوعی پیوند معنوی مراسم عزاداری با مفاهیم ارزشی و جبهه مقاومت است که نشاندهنده نقش چندبُعدی مساجد در تحولات اجتماعی و فرهنگی است.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: انتخاب مساجد محوری همواره ثابت نیست. ما در مشهد مقدس حدود ۱۰ هزار و ۱۹۴ مسجد داریم که از این میان، حدود ۴۰۰ مسجد به عنوان مساجد محوری شناخته شدهاند. این تقسیمبندی بر اساس نظام سطحبندی و رتبهبندی مساجد انجام شده که شاخصهای مختلفی در آن لحاظ میشود.
وی در تشریح این نظام تقسیمبندی گفت: مساجد بر اساس شاخصهایی چون ظرفیت فیزیکی، میزان مخاطب، سطح فعالیت، نقش اجتماعی، تعداد تشکلهای فعال و میزان تعامل با نهادهای شهری و فرهنگی رتبهبندی میشوند. در این تقسیمبندی، مساجد به سه دسته مسجد جامع، مسجد محوری و مسجد محلی تقسیم میشوند. بنابراین، بسته به برنامه و منطقه، هر بار تعدادی از این مساجد بهعنوان محور برگزیده میشوند.