بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است

به گزارش شهرآرانیوز؛ بانک جهانی روز چهارشنبه سوم اردیبهشت پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی افغانستان در سال مالی ۲۰۲۵-۲۰۲۶ به طور متوسط فقط ۲.۲ درصد برسد.

در گزارش آمده است که با افزایش عدم اطمینان در اقتصاد جهانی، چشم‌انداز‌های رشد در جنوب آسیا ضعیف شده است.

بانک جهانی می‌گوید تقویت جمع‌آوری درآمد داخلی می‌تواند به منطقه کمک کند و تاب‌آوری در برابر شوک‌های آینده را افزایش دهد.

طبق گزارش پیش‌بینی شده است که رشد منطقه‌ای در سال ۲۰۲۵ به ۵.۸ درصد کاهش یابد.

مارتین ریزر، معاون رئیس بانک جهانی برای جنوب آسیا می‌گوید «این منطقه نیاز به اصلاحات دارد تا تاب‌آوری را تقویت کند و ایجاد اشتغال و رشد سریع‌تری را ممکن سازد.»

بانک جهانی ماه دلو در گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد افغانستان به دلیل انزوای مالی، ناپایداری سیاسی و کمبود نیروی انسانی، همچنان در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد.

بانک جهانی هشدار داد که کاهش کمک‌های خارجی می‌تواند تقاضای کل را بیشتر تضعیف کرده و فشار‌های اقتصادی را افزایش دهد.

{$sepehr_key_119889}

این در حالی است که ایالات متحده کمک‌های بشردوستانه خود را به افغانستان تعلیق کرده است.

ناظران هشدار داده‌اند که اگر تعلیق کمک‌ها دوام‌دار شود و یا این‌که روند ارایه کمک‌ها متوقف شود، احتمال بروز فاجعه انسانی در افغانستان وجود دارد.

طبق ارقام سازمان ملل، بیش از نصف جمعیت افغانستان نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند.