رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود زحمتکش در نشست با مدیرعامل و اعضاء کمیته سلامت خانه مطبوعات خراسان رضوی همچنین گفت: تلاش‌های اصحاب رسانه در انعکاس اخبار و واقعیات حوزه بهداشت و درمان به ویژه در همه گیریِ کرونا شایسته قدردانی است. در بحران‌هایی چون کووید-۱۹، نقش اطلاع‌رسانی رسانه‌ها پررنگ‌تر شد. از اطلاع‌رسانی درباره علائم بیماری گرفته تا آگاهی‌بخشی درباره اهمیت واکسیناسیون، رسانه‌ها در خط مقدم مبارزه با ویروس بودند. هر پیام اشتباه، شایعه یا بزرگنمایی، می‌توانست جان هزاران نفر را تهدید کند و هر خبر درست، بسیار کمک کننده بود.

وی در این دیدار که به مناسبت هفته سلامت و روز «رسانه و سلامت» برگزار شد؛ بر تقویت همکاری مستمر و تخصصی میان جامعه پزشکی و خبرنگاران حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: در نگاه نخست، پزشک و خبرنگار دو حرفه‌ی کاملاً متفاوت دارند که شاید ارتباط ملموسی را نتوان میانشان دید. یکی درمان می‌کند، دیگری روایت. اما وقتی موضوع «سلامت عمومی» به میان می‌آید؛ این ارتباط، ملموس موثر و سازنده می‌شود. پزشک به علم سلامت روان و تن مجهز است؛ خبرنگار به علم رسانه و ارتباط و جامعه به هر دو نیاز دارد. برای رسیدن به این هم‌افزایی، اما چیزی بیش از حسن‌نیت لازم است ما نیازمند تعامل نظام‌مند، آموزش دوسویه واعتماد متقابل هستیم.

عضو هیات مدیره ومدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت تولیدات رسانه‌ای دقیق، علمی با پایبندی به اخلاق حرفه‌ای در حوزه سلامت گفت: سازمان نظام پزشکی آماده همکاری نزدیک‌تر با رسانه‌ها، ارائه آموزش‌های تخصصی به خبرنگاران حوزه سلامت، معرفی اعضاء برجسته جامعه پزشکی به اصحاب رسانه، برگزاری پویش های سلامت‌محورِ مشترک با خانه مطبوعات در زمینه سوادِرسانه در حوزه سلامت و هوش مصنوعی و همچنین برگزاری نشست‌های مشترک به‌منظور هم‌افزایی در مسیر اطلاع‌رسانی عمومی است.

{$sepehr_key_119915}

زحمتکش گفت: شاید مهمترین چالش در راهِ این هم‌افزایی، رسیدن به یک زبان مشترک باشد. تبدیل مفاهیم عمیقِ پزشکی به تیترهای جذاب خوب است اما تا جایی که گمراه‌کننده نباشد. متاسفانه این روزها شاهدیم که فیک نیوزها و افراد مداخلهگر در فضای مجازی و با تبلیغات زیاد، صدمات و لطمات جبران ناپذیری به سلامت عمومی واردکرده و می‌کنند؛  «درمان دیابت در سه روز!» یا «راز طول عمر فقط با یک دمنوش!» این نوع محتوا، نه‌ تنها کمکی به سلامت جامعه نمی‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نسبت به رسانه‌های رسمی و حتی پزشکان نیز کاهش می‌دهد. از خانه مطبوعات انتظار داریم که با کسانی که در قالب رسانه های غیررسمی اطلاعات و اخبار کذب و یا آمیخته به دروغ را منتشر می کنند؛ برخورد کنند.

وی در پایان بیان کرد: خبرنگاران حوزه سلامت می‌توانند صدای بیماران نادیده‌گرفته‌شده، پزشکان داوطلب، طرح‌های موفقِ پیشگیری و تجربه‌های بومی در کنترل بیماری ها باشند. رسانه ها می توانند انتقال دهنده ی داده های واقعی از سطح جامعه به سیاست‌گذاران نظام سلامت باشند و در نهایت، رسانه این چشم همیشه بیدار جامعه می‌تواند هم پزشک را به مردم نزدیک کند و هم مردم را به سلامت و جامعه پزشکی نزدیک‌تر سازد.

گفتنی است در پایان این دیدار از مسعودزحمتکش، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد به عنوان روابط عمومی برتر حوزه سلامت به جهت تعامل سازنده با رسانه‌ها با اهداء لوح یابود تقدیر شد.