معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد در سال ۱۴۰۳

به گزارش شهرآرانیوز، پوریا محمدیان‌یزدی امروز، ۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴، در همایش گرامیداشت روز ملی ایمنی در حمل‌ونقل و ترافیک شهر مشهد که در بوستان ترافیک برگزار شد، اظهار کرد: ما در سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد بودیم.

وی افزود: تلاش‌های مجموعه شهرداری، همت سرهنگ امیدوار و سرهنگ موسی‌آبادی در پلیس راهور و شدت تاکیدی که داشتند و ورود جدی پلیس به این مقوله، عوامل اصلی این کاهش است. اگر همین برنامه را در سال ۱۴۰۴ نیز دنبال کنیم، شاهد کاهش ۳۰ تا ۳۵ نفری تعداد کشته‌ها در مشهد خواهیم بود.

محمدیان‌یزدی با بیان اینکه کمیسیون ایمنی راه‌های کشور پنج رکن اساسی تحت عنوان دهه اقدام را از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ ابلاغ نمود، عنوان کرد: براساس این پنج رکن باید اقداماتی را انجام می‌دادیم تا منجر به کاهش تلفات و مصدومان شود. رکن اول حوزه خودرو بود که دائم بر کیفیت خودرو‌ها تاکید می‌شود.

معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد ادامه داد: تاکیدات و توجهات ویژه‌ای به افزایش کیفیت خودرو‌ها شده که این موضوع فراتر از اختیارات ما در مدیریت شهری بوده، اما موضوع مرتبط با ما معاینه فنی خودرو است. با توجه به وجود مراکز معاینه فنی در مشهد شاهد صدور ۴۰۰ هزار برگ معاینه فنی در سال هستیم. ما دنبال این هستیم در این زمینه اقدامات شایسته‌ای داشته باشیم.

{$sepehr_key_120566}

وی اضافه کرد: در حال حاضر اتوبوس‌های شرکت واحد را نیز در مرکز میثاق نظارت می‌کنیم. از طرف دیگر با کمک و حمایت پلیس، تخلف اعمال قانون به دلیل عدم معاینه فنی را از طریق ۲۰۰ دوربین ثبت پلاک به صورت مکانیزه رصد می‌کنیم. در مشهد جدای از شهر تهران، بیشترین ثبت تخلف عدم معاینه فنی را داریم.

محمدیان‌یزدی بیان کرد: رکن دوم موضوع جاده ایمن یا مسیر ایمن است که در این حوزه اتفاقات خاصی رقم خورده است. در حال تقویت تقاطع‌های غیرهم‌سطح بوده و به دنبال روان‌سازی و ارتقای ایمنی در مد‌های حادثه‌خیز هستیم. در رکن سوم سراغ کاربر ایمن یا خود راننده می‌رویم که با آموزش‌های ترافیکی انجام می‌شود. هر خودرویی که سرعتش بالا باشد و توسط دوربین‌ها ثبت شود، پلاک را به مجموعه پلیس می‌دهیم تا در دوره‌های آموزشی شرکت کند. باید حوزه فرهنگ و آموزش‌های بعد از دریافت گواهی‌نامه جدی گرفته شود.

معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: رکن چهارم اقدامات مدیریت ترافیکی است. شورای ترافیک در سطوح مختلف در سطح استان، شهرستان و مشهد فعال است و ماهانه یک جلسه دارد که نقش خود را ایفا می‌کند. این شورا مصوباتی دارد که لازم‌الاجراست. آخرین رکن نیز اقدامات پس از سانحه و حادثه است. ما تلاش داریم زمان رسیدن اورژانس به صحنه را کاهش دهیم. آتش‌نشانی نیز در این زمینه نقش دارد و تلاش‌های شایان‌توجهی داشته است.

وی تصریح کرد: امیدواریم شاهد این باشیم که با حمایت پلیس راهور بتوانیم آمار را از ۱۴ درصد پایین‌تر بیاوریم. ۴۳ نقطه برای اصلاح هندسی در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری و ۳۰ مورد پیاده‌سازی شد که اقدام موثری بود و سال ۱۴۰۴ نیز این فرایند ادامه خواهد داشت.