بررسی روایات مربوط به مادر بزرگوار امام‌رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در کتاب «زیست‌نامه مادر امام‌رضا(ع)»

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناهید طیبی با اشاره به اینکه کتاب «زیست‌نامه مادر امام رضا (ع)» در چهار فصل نوشته شده، گفت: در این کتاب ابتدا سعی شده ملیت مادر امام علی بن موسی رضا (ع) به عنوان یک حقیقت تاریخی که از عظمت شخصیت و نقش تاریخی و تمدن‌ساز این بانو غفلت شده است، مورد اثبات قرار گیرد.

وی ادامه داد: در فصل اول این کتاب که به بررسی روایات مربوط به مادر بزرگوار امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) یعنی بانو نجمه خاتون (س) می‌پردازد، روایات مربوط به مادر امام رضا (ع) به لحاظ سندی از درون و بیرون مورد ارزیابی قرار گفته و از سوی دیگر در همین فصل تفاوت‌ها و تعارض‌های روایی نیز مورد پژوهش قرار گرفته و نویسنده کتاب اقدام به حل این تفاوت‌ها و تعارضات روایی کرده است.

به گفته این پژوهشگر حوزه زنان، فصل دوم این اثر اختصاص به بررسی هویت و شخصیت بانو نجمه خاتون (س) دارد و در این فصل القاب، کنیه، نام‌ها، دلایل تعدد نام‌ها، نسب و تبار بانو و چگونگی اسارت بانو مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته است.

طیبی افزود: فصل سوم کتاب «زیست‌نامه مادر امام رضا (ع)» اختصاص به ویژگی‌های شخصیتی و اخلاقی این بانو دارد و در آن صفات ظاهری، صفات اخلاقی از جمله عاقل‌ترین بانوی زمان، متدین‌ترین بانوی زمان، برتری در اخلاق اجتماعی و ارتباط با دیگران، رازدار بزرگ خاندان امامت، راستگویی و ظرفیت‌های معنوی و شجاعت، پاکدامنی و طهارت و برگزیده بودن از جانب خداوند متعال مورد بحث و کنکاش و بررسی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: آخرین فصل و فصل چهارم این کتاب اختصاص به مادر امام رضا (ع) در خاندان امامت دارد و نحوه و کیفیت ورود بانو به خانه امام کاظم (ع)، نقش سیاسی و اجتماعی بانو، تاریخ رحلت بانو، محل دفن و آرامگاه بانو مورد بررسی قرار گرفته و پایان بخش فصل چهارم نمایه زندگی مادر امام رضا (ع) است.

{$sepehr_key_120658}

این پژوهشگر حوزه زنان یادآور شد: مادران ائمه به عنوان زنانی برجسته که برگزیدگان خداوند را تربیت کرده‌اند، در هر عصر و زمانی بهترین الگو برای زنان و حتی مردان بوده و جامعه امروز برای تعالی تمدنی به چنین الگو‌هایی نیازمند است.

منبع: خبرگزاری حوزه