سازمان بهداشت جهانی: در ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ کودک در افغانستان و پاکستان فلج شده‌اند

به گزارش شهرآرانیوز، سیزدهمین نشست کمیته فرعی منطقه‌ای ریشه‌کنی فلج اطفال و مقابله با شیوع آن با میزبانی سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه به‌طور مجازی برگزار شد.

در این نشست، درگیری‌ها، بحران‌های بشردوستانه، ناامنی و تغییرات اقلیمی را از عوامل پیچیده کردن پولیو عنوان شده است.

منصور بن ابراهیم بن سعد المحمود، وزیر بهداشت قطر در این باره گفت: «فلج اطفال یکی از مهم‌ترین اولویت‌های بهداشت عمومی منطقه محسوب می‌شود. هر تهدیدی علیه سلامت و رفاه کودکان تهدیدی است که باید از میان برداشته شود.»

در واکنش به کاهش بودجه ابتکار جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و تاثیر آن بر خدمات بهداشتی اساسی، از جمله واکسیناسیون کودکان، سازمان جهانی بهداشت تدابیر اضطراری را برای تضمین تداوم فعالیت‌های حیاتی برنامه‌ای در کشور‌های بومی و دچار شیوع فلج اطفال به اجرا گذاشته است.

{$sepehr_key_120803}

وزرای بهداشت یا نمایندگان آنان از عراق، عربستان سعودی، فلسطین، عمان، پاکستان، قطر، امارات متحده عربی و یمن در این نشست حضور داشتند.

در این گفت‌و‌گو‌ها بر تشدید تلاش‌ها در سراسر منطقه برای دسترسی به کودکان بدون سابقه واکسیناسیون به منظور محافظت از آنان در برابر فلج اطفال و دیگر بیماری‌های قابل پیشگیری تاکید شد.

این کمیته فرعی همچنین بیانیه‌ای درباره توقف انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در افغانستان و پاکستان صادر کرد و از کشور‌های عضو، کمک کنندگان و جامعه بین‌المللی خواست تا همچنان از این دو کشور بومی باقیمانده حمایت کنند تا تلاش‌هایشان برای پایان دادن به انتقال ویروس دوچندان شود.

این درحالی است که در روزهای گذشته افغانستان و پاکستان روند تازه تزریق واکسن فلج اطفال را آغاز کردند.