به گزارش شهرآرانیوز، عضو شورای اسلامی شهر مشهد تأکید دارد که موفقیت کلانپروژهای همانند قطارشهری، از سلسله همراهی و هماهنگیهای همهجانبه در دورههای مختلف شورای شهر به دست آمده است؛ پروژهای که اگر استارت خط دوم آن در شورای چهارم زده نمیشد، قطعاً در شورای ششم به فرجام خوش امروز نمیرسید. با حسن موحدیان که سه سال از دوره اخیر بر کرسی ریاست شورا تکیه زده است، درباره قطارشهری، پروژههای تحققیافته و انتظارات از شورای ششم شهر گفتوگو کردیم که از نظر میگذرد.
اگر همهچیز با روال عادی طی میشد، کار شورای ششم در خردادماه ۱۴۰۴ به اتمام میرسید. بههرحال این چهار سال فعالیت شورا بهسرعت گذشت، درسته؟
بله، واقعاً همینطور بود. شورای ششم، در واقع، بر پایه تجربیات شوراهای پنجم، چهارم و سوم بنا شد. شوراهای اولیه بهدلیل نوپابودن، با چالشهایی مواجه بودند و بهمرور زمان جایگاه خود را در جامعه پیدا کردند. ما از تجربیات دوستان شورای پنجم و چهارم بهره بردیم و نقاط ضعف آن دورهها را بررسی کردیم تا از تکرار اشتباهات جلوگیری کنیم. همکارانم در شورای ششم، تجربه کار اجرایی داشتند و تعدادی از آنها کارمند شهرداری بوده و به مسائل شهری تسلط داشتند. خوشبختانه پیش از آغازبهکار رسمی شورا، وظایف هر فرد مشخص بود. این امر به ما کمک کرد تا در ماه اول فعالیت، بر مسائل شهر مسلط شویم و فهرستی از اولویتها تهیه کنیم.
آیا در شروع کار، شورای ششم با پروژههای نیمهتمام زیادی روبهرو بود؟
بله و یکی از راهبردهای اصلی ما، تکمیل پروژههای نیمهتمام بود. وقتی از دولتها انتقاد میشود که پروژههای جدید را بدون تکمیل پروژههای نیمهتمام، آغاز میکند، بنابراین ما نمیخواستیم این انتقاد به ما نیز وارد شود. پروژههایی مانند تقاطع چهارسطحی خلیجفارس و بخشی از بزرگراه آیتالله هاشمیرفسنجانی که از دورههای قبل نیمهتمام باقی مانده بودند، در اولویت قرار داشت و با تأمین اعتبار، به بهرهبرداری رسیدند. یکی دیگر از راهبردهای ما، جبران ناترازیها و عقبماندگیها در مناطق مختلف شهر بود. کمبودهایی در حاشیه شهر وجود داشت که باید به نحوی جبران میشد. در اولین جلسه شورای شهر، پروژههای زودبازده را تصویب کردیم. هدف ما این بود که با نظر مردم، نیازهای هر محله را شناسایی و بر اساس آن، پروژهها را اجرا کنیم. حتی در مواردی، پروژههایی را اجرا کردیم که در اولویت شهرداری نبود، اما مردم به آن نیاز داشتند.
{$sepehr_key_120808}
یکی از شاخصترین پروژههایی که بعد از سالها و توسط شورای ششم به فرجام رسید، راهگشایی در دل پادگان مشهد بود. در این مورد بیشتر توضیح می دهید؟
این مطالبه عمری به درازای ۱۸ سال داشت که با پیگیریهای شهردار وقت و حمایت شورای ششم حل شد. ۴۰۰ هکتار زمین تعیین تکلیف شد که بهطور عمده به فضای سبز و معابر اختصاص یافت. شهرداری از این موضوع سود مالی کسب نکرد و هدف ما، ایجاد رفاه و آسایش برای مردم بود. استقبال مردم نیز از بازگشایی این فضا، بسیار دلگرمکننده بود. بازگشاییهای دیگر هم انجام شد؛ برای شهرک شهید باهنر دسترسی جدید و مطلوبی از طریق بولوار بصیرت ایجاد شد. انتهای بولوار مصلی را هم ادامه دادیم و بازگشایی جدید ایجاد شد. دسترسیهای دیگر هم ایجاد شد که این مجال اجازه پرداخت به آنها را نمیدهد.
در مورد فاز یک خط۳ مترو نیز پروژه ویژهای بود که به سرانجام رسید، بیشتر بگویید.
با توجه به اینکه یکی اولویتهای ما کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهر بود، همه اعضای شورا برای کار تمامعیار بر روی پروژه مترو اتفاق نظر داشتیم؛ البته باید از شورای چهارم هم تشکر کنم که خط دو قطارشهری را راهاندازی کردند. قطعاً اگر این اتفاق نمیافتاد، ما به این زودی نمیتوانستیم بخشی از کار خط۳ را تکمیل کنیم. در آن شورا، ساخت هر کیلومتر مترو ۲۰۰ میلیارد تومان تمام میشد، اما اکنون این رقم بین ۴ هزار تا ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد. برای ما خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم رضوی در دوره ششم شورا انجام شود. بسیاری از زائران و مجاوران مایلاند با مترو یعنی سریع و ارزان به حرم مشرف شوند. اساساً مسیر خط۳ مترو هم از بین محلات متوسط شهر و حتی محلات محروم میگذرد که ضرورت راهاندازی این خط را دوچندان کرده بود.
به عبارتی، تمام تمرکز شورای ششم در سیستم ریلی، روی فاز یک خط ۳ است.
به جای تمام، «بیشتر» استفاده کنیم بهتر است. همین حالا حفاریهای خط ۴ مترو در حال انجام و از سرعت خوبی هم برخوردار است. ادامه حفاری خط به سمت امیریه هم در حال انجام است. امیدواریم به نتیجه مطلوبی برسد.
آیا میتوانیم سند تعیین تکلیف بخش زیادی از طرحهای تفصیلی را هم به نام این شورا بزنیم؟
بله. در بحث شهرسازی در این دوره با تعیین تکلیف تعدادی از طرحهای تفصیلی، مصیبت و گرفتاری مردم برای ساخت و ساز هم تعیین تکلیف شد. بخش زیادی از این راهگشایی مربوط به توس بود که تکلیف اهالی این منطقه برای مشکلات سالهای گذشته روشن شد.