به گزارش شهرآرانیوز، مهدی نعیمیانراد، مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، درباره روند برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان اظهار کرد: مسابقات مناظره با هدف تمرین اندیشهورزی، تبادل آرای مختلف با حفظ اخلاقمداری و تأکید بر بار علمی مباحث برگزار میشود. آنچه در این مناظرات دنبال میکنیم، ارتقای سطح علمی و تحلیلی دانشجویان است؛ بهطوریکه در یک بحث جدی بتوانند محکم از دیدگاه خود دفاع کرده و دیدگاههای طرف مقابل را در کمال ادب و با استدلال و تحلیل نقد کنند.
وی افزود: تلاش داریم در این مسابقات اصالت را به اندیشه و استدلال بدهیم. این سیرهای است که در سیره حضرت امام رضا(ع) نیز میبینیم؛ ایشان در گفتوگوهای خود با استناد به متون طرف مقابل و تحلیل منطقی اهمیت میدادند. امیدواریم برگزاری این مرحله منطقهای در مشهد گامی درراستای توسعه این فرهنگ باشد.
مدیر اجرایی سازمان دانشحویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: موضوعات این مسابقات، کاملاً به مسائل روز جامعه مرتبط است. موضوعاتی که هماکنون در فضای اجتماعی و سیاسی کشور محل بحث و اختلافنظر هستند، در این مسابقات به نقد گذاشته میشوند. ما خوشحالیم که میزبان این مرحله هستیم و امیدواریم مجموعههای دانشگاهی، دانشجویان فعال و تأثیرگذار که میتوانند درباره مسائل جاری اظهارنظر کنند، بیشازپیش حمایت شوند.
نعیمیانراد با اشاره به ویژگیهای این دوره از مسابقات مناظرات اضافه کرد: این مسابقات در سه مرحله استانی، منطقهای و ملی برگزار میشود. مسابقات امسال، سیزدهمین دوره ملی است که سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از ابتدا تاکنون برگزار کرده است.
وی ادامه داد: مرحله مقدماتی این دوره با حضور ۲۴ تیم از ۱۳ استان کشور در روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردینماه به صورت مجازی برگزار شد. اکنون مرحله حضوری مسابقات منطقهای با حضور ۱۲ تیم در روزهای ۸ تا ۱۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در مشهد برگزار میشود. این مرحله در تالار شهید نیکپسند دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد برگزار خواهد شد. حضور برای دانشجویان و علاقهمندان به عنوان تماشاگر، آزاد است.
{$sepehr_key_120815}
مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی درباره نحوه انتخاب برندگان توضیح داد: داوری مسابقات توسط سه داور از اعضای هیئتعلمی دانشگاهها صورت میگیرد. داوری بر اساس سه معیار اخلاق، فنون مناظره و اصول علمی انجام میشود و نهایتاً تیم برتر تعیین میشود. تیم قهرمان به مرحله کشوری صعود میکند و تیم دوم یا در صورت وجود سهمیه، تیم سوم نیز امکان راهیابی به مرحله ملی را خواهند داشت.
نعیمیانراد درباره محتوای مسابقات گفت: برای برگزاری این مناظرات، ۲۰۰ موضوع مبتلابه و بهروز در حوزههای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علم و فناوری، و محیط زیست استخراج شده است. تیمها نسبت به این گزارهها اعلام موضع (موافق یا مخالف) میکنند و سپس در مقابل یکدیگر قرار میگیرند.
وی تشریح کرد: هر تیم در طول مناظره ششبار فرصت ارائه دیدگاه خود را دارد و تیم مقابل نیز به نقد و پاسخ میپردازد. داوران درنهایت تیم برتر را از نظر استدلال، قدرت تحلیل، اخلاق گفتوگو و شیوه بیان ارزیابی میکنند.
مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی درباره جوایز مسابقات گفت: به تیم اول ۱۲۰ میلیون ریال، تیم دوم ۸۰ میلیون ریال، تیم سوم ۶۰ میلیون ریال و تیم اخلاق ۴۰ میلیون ریال جایزه اهدا میشود.
نعیمیانراد در پایان بیان کرد: امیدوارم با تداوم برگزاری این مسابقات و حمایت مدیران دانشگاهی، دانشگاهها از حالت انفعال خارج شوند و دانشجویان بهعنوان نیروهای اندیشهورز و تأثیرگذار در فضای اجتماعی کشور نقشآفرینی کنند.