۷۰ درصد زنان در افغانستان برای دریافت کمک‌های بشردوستانه با مشکل مواجه‌ هستند

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی تازه گفته است که مقررات سخت‌گیرانه طالبان بر زنان، مانند همراه داشتن محرم و اجرای قوانین سخت‌گیرانه حجاب اجباری توانایی زنان برای مشارکت در زندگی عمومی را به شدت محدود کرده است.

در این گزارش همچنین آمده است: «ممنوعیت کار زنان برای سازمان‌های غیردولتی و آژانس‌های سازمان ملل، دسترسی زنان و دختران به خدمات ضروری از جمله بهداشت، آموزش، تغذیه و حفاظت را محدود کرده است و نقش زنان را در شکل‌دهی واکنش‌های مناسب و عادلانه جامعه تضعیف کرده است.»

در گزارش بخش زنان سازمان ملل آمده است که ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران چرخه فقر را در کشور تداوم می‌بخشد. براساس این گزارش، تنها ۴۳ درصد دختران در سن مکتب شامل آموزش شده‌اند و تقریباً هیچ دختری در رده سنی ۱۳ تا ۱۷ سال به مکتب نمی‌روند.

یافته‌های این گزارش همچنین نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ فشار‌های اقتصادی بر خانواد‌ه‌ها به ویژه خانواده‌هایی که زنان سرپرست هستند، افزایش یافته است.

طبق گزارش، این فشار‌های اقتصادی برخی خانواده‌ها را وادار کرده تا به راهکار‌های دشوار از جمله صرف‌نظر کردن از وعده‌های غذایی، بیرون کشیدن کودکان از مکتب و ازدواج زودهنگام کودکان، روی آورند.

{$sepehr_key_120849}

در ادامه این گزارش آمده است که محدودیت‌های طالبان بر کار زنان و نبود کارمندان صحی زن، دسترسی زنان به خدمات صحی را به شدت کاهش داده و باعث وخامت وضعیت صحی مادران شده است.

یافته‌های این گزارش همچنین نشان می‌دهند که به دلیل عدم مشارکت زنان در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی، زنان و دختران افغان با خطرات شدید خشونت مبتنی بر جنسیت و ازدواج زودهنگام مواجه‌اند.

در این میان، سازمان‌ها و نهاد‌های که توسط زنان رهبری می‌شوند، نقش جدی در حمایت از حقوق زنان را بازی می‌توانند، اما این نهاد‌ها به دلیل کمبود بودجه با شکست مواجه شدند.

این گزارش پیشنهاد کرده است که برای عبور از چنین وضعیت، باید کارمندان زن در نهاد‌های بشردوستانه بیشتر استخدام شوند و نهاد‌هایی که از سوی زنان رهبری می‌شوند، مورد حمایت مالی قرار گیرند.

منبع: اطلاعات روز