به گزارش شهرآرانیوز، نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) به عنوان بزرگترین رویداد تجاری کشور با حضور رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران و نمایندگان ۱۱۱ کشور جهان و بیش از ۳۱۰۰ فعال اقتصادی خارجی آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه که فرصتی استثنایی برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی به شمار میرود، استان خراسان رضوی نیز با حمایت استانداری و سازمان صمت استان در سالن ۱۸، غرفه ۱۷، با هدف معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، ظرفیتهای صادراتی و زنجیرههای ارزش اقتصادی استان برپا شده است.
هادی توانا، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی، ضمن اشاره به فعالیت غرفه این استان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ اظهار کرد: مقاصد عمده صادراتی خراسان رضوی شامل کشورهای افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، عراق و تاجیکستان بوده و طبق برنامه هفتم توسعه، تلاش خواهیم کرد ۲۳ درصد افزایش در وضعیت صادرات استان ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، با ثبت رکورد ۲ میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار صادرات از خراسان رضوی، توانستیم رقم هدفگذاری شده را محقق کنیم و در برنامه هفتم نیز با افزایش ۲۳ درصدی، این رقم حداقل به ۲ میلیارد و ۷۶۸ میلیون دلار خواهد رسید.
توانا افزود: برنامههایی که برای توسعه صادرات داریم، در بخش صنعت شامل صادرات لوازم یدکی خودرو، تجهیزات ماشینآلات و خدمات فنی مهندسی است.
وی خاطرنشان کرد: در سازمان صمت استان و استانداری برنامهریزی شده که در سال جدید ۲۸ اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری را در دستور کار قرار دهیم و همچنین ۸ نمایشگاه خارجی برگزار کنیم. در این چارچوب، برای ۷ گروه کالایی هدفگذاری شده است که ۳۰ درصد رشد صادراتی داشته باشیم و همچنین ۹ کشور جدید به مقاصد صادراتی خود اضافه کنیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی در خصوص نقش استانداری در توسعه صادرات استان و حمایتهای آن از صادرکنندگان گفت: استانداری نقش تسهیلگری و در حقیقت ریلگذاری را در توسعه صادرات بر عهده دارد و نقش اجرایی ایفا نمیکند.
وی افزود: ایجاد مناطق آزاد، راهاندازی مناطق ویژه اقتصادی، کمک به راهاندازی پایانههای صادراتی، حمایت از اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری و حمایت از برگزاری نمایشگاههای خارجی، از جمله راهبردهایی است که سازمان صمت و سایر دستگاههای اجرایی تعیین میکنند و استانداری نیز نهایت حمایت خود را برای تحقق این راهبردها در دستور کار دارد.
استان خراسان رضوی با دارا بودن ۵۲ نوع از ۸۳ ماده معدنی شناخته شده کشور، از جایگاهی ممتاز در بخش معدن برخوردار است. ترکیب صادراتی این استان شامل ۱۷ درصد محصولات معدنی و صنایع معدنی، ۴۹ درصد محصولات صنعتی و ۲۹ درصد محصولات کشاورزی است. این در حالی است که سهم صنعت از صادرات کشور به طور میانگین ۱۵ درصد بوده و این امر نشان از نقش برجسته صنعت خراسان رضوی در صادرات کشور دارد.
در کنار بخش صنعت و معدن، حوزه گردشگری نیز از محورهای اصلی توسعه صادرات استان معرفی شده است. طرحهای زنجیرهای که با محوریت گردشگر خارجی طراحی شدهاند، تلاش دارند با ارائه خدمات جامع شامل حملونقل، اقامت، بازدیدهای فرهنگی و زیارتی، اشتغال و ارزآوری قابل توجهی ایجاد کنند. این زنجیره اقتصادی، با هدف افزایش میزان حضور گردشگران خارجی و توسعه صادرات خدمات گردشگری در حال پیگیری است.
همچنین، با تمرکز بر تکمیل زنجیره ارزش در بخش فولاد و صنایع معدنی، استان خراسان رضوی طی سالهای اخیر توانسته است ارزش افزوده قابل توجهی در محصولات خود ایجاد کند. صادرات میلگرد، نبشی و سایر مصنوعات فولادی به بازارهای آسیای میانه، افغانستان و حتی چین، نتیجه همین رویکرد بوده است.
گفتنی است؛ این نمایشگاه از ۸ تا ۱۲ اردیبهشتماه سال جاری از ساعت ۹ صبح الی ۱۶ بعد از ظهر در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران دایر خواهد بود.