افشای حمایت پنتاگون از شرکت‌های نظامی چین

به گزارش شهرآرانیوز از روزنامه واشنگتن تایمز، نتایج گزارش یک اندیشکده آمریکایی نشان می‌دهد که ۴۸ میلیون دلار از بودجه دفاعی ایالات متحده به شرکت‌های مرتبط با ارتش آزادی‌بخش خلق چین اختصاص یافته است.

براساس گزارش اندیشکده غیردولتی «پارالاکس ادونس ریسرچ» (Parallax Advance Research)، باوجود تحریم‌های ایالات متحده و سایر محدودیت‌های قانونی کنگره، محققان آمریکایی تحت حمایت پنتاگون، به شرکت‌های نظامی چینی کمک کرده‌اند.

در این گزارش نسبت به حمایت محققان آمریکایی از ارتش چین هشدار داده شده و آمده است: «روابط محققان تحت حمایت وزارت دفاع آمریکا با نهاد‌های وابسته به ارتش چین، نگرانی‌های فوری امنیت ملی ایجاد می‌کند، به ویژه آنکه دشمنانی مانند چین به دنبال سوءاستفاده از فناوری‌های نوظهور برای منافع استراتژیک خود هستند.»

ال جی ایدس نویسنده این گزارش به عنوان مدیر تحقیقات پارالاکس ادونس ریسرچ و تحلیلگر سابق اطلاعات نیروی هوایی، خاطرنشان کرد: «به رغم آنکه کنگره به وضوح خطوط قرمزی را در قانون منع همکاری با شرکت‌های نظامی چین ترسیم کرده، پنتاگون همچنان تحقیقاتی را تامین مالی می‌کند که به نفع شرکت‌های چینی مانند «هوآوی» و «بی جی آی» (شرکت داروسازی چینی) است».

در بخش دیگری از گزارش این اندیشکده آمریکایی قید شده است که بودجه پنتاگون، کار چندین شرکت مرتبط با ارتش چین را به طور غیرمستقیم یا مستقیم، از جمله «هواوی»، «BGI»، «گروه انرژی هسته‌ای عمومی چین» و «چاینا موبایل» را پیش برده است.

از جمله موسسات آمریکایی که با بودجه پنتاگون در حال همکاری با شرکت‌های نظامی چین هستند، موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، موسسه پلی‌تکنیک ویرجینیا، دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه واشنگتن، دانشگاه وندربیلت، دانشگاه ییل و دانشگاه پرینستون برشمرده شده‌اند.

ایدس در همین زمینه اضافه کرد: «ارتش آزادی‌بخش خلق چین دانش ارزشمندی در مورد ارتباطات از راه دور، امنیت سایبری، نظارت ژنتیکی و تحقیقات ژنوم انسان با کاربرد‌های نظامی را به دست آورده است».

{$sepehr_key_121197}

در این گزارش اذعان شده است: «هر یک از این موارد نشان می‌دهد که چگونه نظارت ناکارآمد به شرکت‌های نظامی چینی امکان داده تا به حیطه تحقیقاتی آمریکا نفوذ کرده و از دلار‌های بودجه دفاعی آن برای افزایش قابلیت‌های فناوری خود استفاده کنند.»

نویسنده ضمن ابراز تاسف اضافه می‌کند: «ایالات متحده به نهاد‌های متخاصم مرتبط با ارتش آزادی‌بخش خلق چین امکان دسترسی به تحقیقات پیشرفته آمریکا در هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و مخابرات را فراهم کرده و به شیوه‌ای ناخواسته نوسازی نظامی چین را تسریع کرده تا برتری فناوری خود را از بین ببرد. این یک شکاف سیاسی نیست، بلکه یک بحران اجرایی است.»

ایدس در پایان ضمن تاکید بر قطع روابط تحقیقاتی موسسات نام برده با شرکت‌های چینی، آورده است که اکنون زمان کاهش ریسک گذشته و وارد مرحله تحمل-صفر شده‌ایم.

منبع: ایرنا