به گزارش شهرآرانیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که آلودگی ذرات معلق در هوا و نور مصنوعی فضای باز، هر دو خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را در کودکان قبل از ۲۰ سالگی افزایش میدهند.
«نیکول دزیل»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست محیطی در دانشکده بهداشت عمومی ییل کنتیکت، گفت: «این نتایج نگرانکننده هستند، به خصوص با توجه به گستردگی مواجههها با هر دو این آلایندهها.»
وی افزود: «ذرات ریز به دلیل ترافیک خودروها و فعالیتهای صنعتی در آلودگی هوای شهری یافت میشوند و نور مصنوعی در شب، به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت، رایج است.»
محققان در یادداشتهای پیشزمینه گفتند که هم آلودگی ذرات ریز و هم آلودگی نوری، عوامل سرطانزای محیطی محسوب میشوند که سیستم غدد درونریز بدن، از جمله عملکرد تیروئید را مختل میکنند.
آلودگی ذرات به دلیل کوچک بودن برای ورود به جریان خون، تهدید محسوب میشوند. طبق گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات معلق در هوا میتوانند کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر باشند، در حالی که عرض موی انسان ۵۰ تا ۷۰ میکرومتر است.
{$sepehr_key_121457}
به گفته محققان، نور مصنوعی در فضای باز میتواند ملاتونین را سرکوب کرده و ریتم خواب / بیداری فرد را تغییر دهد، که این مسئله بر سرطانهای تنظیمشده توسط هورمون نیز تأثیر میگذارد.
در این مطالعه، محققان دادههای ۷۳۶ فرد جوان که قبل از ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید مبتلا شده بودند را با دادههای ۳۶۸۰۰ کودک سالم که همگی اهل کالیفرنیا بودند، مقایسه کردند.
این تیم میزان مواجهه بیماران سرطانی با آلودگی هوا و نور را بر اساس آدرس خانه خانوادههایشان در زمان تولد ارزیابی کرد.
نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی ذرات، احتمال ابتلای کودک به سرطان تیروئید در مجموع ۷ درصد افزایش مییابد.
محققان گفتند که قویترین ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان تیروئید در بین کودکان ۱۵ تا ۱۹ ساله (۸ درصد افزایش خطر) مشاهده شد.
به همین ترتیب، کودکانی که در مناطقی با میزان بالای نور مصنوعی در فضای باز متولد میشوند، تا ۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان تیروئید دارند.
دزیل گفت: «سرطان تیروئید یکی از سریعترین سرطانهای در حال گسترش در بین کودکان و نوجوانان است، اما ما اطلاعات بسیار کمی در مورد علت آن در این جمعیت داریم.»
او افزود: «مطالعه ما اولین تحقیق در مقیاس بزرگ است که نشان میدهد این مواجههها در اوایل زندگی- به ویژه در برابر PM ۲.۵ و نور فضای باز در شب- ممکن است در این روند نگرانکننده نقش داشته باشند.»
محققان میگویند در مقایسه با بزرگسالان، سرطان تیروئید در کودکان اغلب در مراحل پیشرفتهتر و با تومورهای بزرگتر و درمان دشوارتر تشخیص داده میشود.
محققان گفتند، حتی اگر کودکان از سرطان تیروئید جان سالم به در ببرند، ممکن است از عوارض جانبی مانند سردرد، ناتوانیهای جسمی و خستگی ذهنی رنج ببرند که در طول زندگی آنها را آزار خواهد داد.
محققان تأکید کردند که برای تکرار و اعتبارسنجی یافتهها، مطالعه بیشتری لازم است.
منبع: خبرگزاری مهر