در ۱۰ سال گذشته ۵۲ هزار مهاجر در راه جان خود را از دست داده‌اند | سهم افغانستان ۵ هزار نفر

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان بین‌المللی مهاجرت در گزارشی تازه نوشته است که اکثر افرادی که در هنگام مهاجرت جان خود را از دست می‌دهند، صرفاً از سر انتخاب خود به سفر‌های خطرناک تن نمی‌دهد، بلکه از سر ناامیدی، برای فرار از ناامنی، درگیری، فاجعه، و سایر بحران‌های انسانی کشورشان را ترک می‌کنند.

طبق این گزارش، از سال ۲۰۱۴ بیش از ۵۲ هزار مهاجر جان خود را از دست داده‌اند که تقریبا سه چهارم یعنی ۷۲ درصد مجموع مرگ و میر مهاجران و آوارگان در جهان را تشکیل می‌دهد.

آمار این سازمان نشان می‌دهد که از این میان ۳۹ هزار تن در مناطق بحرانی جان باخته‌اند و بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر هنگام فرار از درگیری یا بحران تلف شده‌اند.

مهاجرت نه تنها از کشور‌های ناامن به کشور‌های امن مانند اروپا بلکه در داخل مناطق جنگ زده نیز صورت می‌گیرد.

در این گزارش آمده است که بیش از نیمی (۵۴ درصد) از جان باختگان و ناپدیدشدگان از کشور‌های دچار درگیری یا بحران بشری بودند و بیشترین موارد مرگ و ناپدید شدن در میان مهاجران افغان و روهنگیا‌ها ثبت شده است.

طبق این گزارش، ۵۰۴۶ نفر از شهروندان افغانستان در جریان فرار از این کشور جان خود را از دست داده‌اند از جمله هزاران نفری بعد از روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱ جان شان را از دست دادند.

در گزارش آمده است که ۳۱۰۰ پناهجوی روهینگیایی از میانمار عمدتا هنگام عبور از آب یا فرار به بنگلادش جان شان را از دست داده‌اند.

بعد از افغانستان و میانمار، اتیوپی با ۱۹۲۳ نفر و سوریه با ۱۴۳۳ نفر در جایگاه بعدی قرار دارند.

{$sepehr_key_121460}

طبق گزارش جدید سازمان بین‌المللی مهاجرت، مسیر مدیترانه مرکزی خطرناک‌ترین مسیر برای پناهجویان بوده، چنانچه در یک دهه اخیر ۲۵ هزار نفر در این راه جان خود را از دست داده‌اند.

جولیا بلک، یک مقام سازمان بین‌المللی مهاجرت و نویسنده گزارش، گفت: «به دلیل کمبود اطلاعات، به ویژه در مناطق جنگی و مناطق بحرانی، احتمالاً تعداد واقعی کشته‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که ما ثبت کرده‌ایم.»

در این گزارش آمده است که با وجود گستردگی بحران، مهاجران اغلب در برنامه‌ریزی‌های برنامه‌های سازمان‌های بشردوستانه نادیده گرفته می‌شوند.

اروپا مقصد اصلی پناهجویان است. بنا به گزارش‌ها، مسیر آبی ترکیه الی یونان و کانال مانش از مسیر‌های مرگبار برای پناهجویان افغان بوده است.