واگذاری زمین برای تولید انرژی تجدیدپذیر با اجاره کم

به گزارش شهرآرانیوز؛ «ناترازی برق» موجب شده که دیگر کسی منکر ضرورت تولید برق از طریق انرژی‌های پاک نباشد و از سوی دیگر کارشناسان معتقدند که خراسان رضوی براساس ظرفیت‌هایی که دارد، به زودی پایتخت انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور خواهد شد بنابراین قرار است راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی و خورشیدی بیشتر از گذشته مدنظر باشد.

اوایل اردیبهشت ماه بود که مشاور عالی استاندار و مسئول پیگیری پروژه‌های کلان خراسان رضوی، خبر خوشی را در این زمینه اعلام و از تفویض حداکثری اختیارات ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر) به خراسان رضوی خبر داد. حال از سوی منابع طبیعی نیز بیان شده که در ازای واگذاری اراضی به سرمایه‌گذاران موردنظر، اجاره‌بهای بسیار ناچیزی دریافت خواهد شد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در خصوص اجرای مصوبات هیئت وزیران برای تسهیل واگذاری اراضی به متقاضیان نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اظهار کرد: در حال حاضر منابع طبیعی در حال استفاده از تمام ظرفیت خود است تا بتواند زمین‌ها را به سرعت و با کمترین تشریفات قانونی به متقاضیان واگذار کند.

سیدرضا ابوترابی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، بیان کرد: به همین منظور جلسات ستاد برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استانداری تشکیل شده که دستگاه‌های منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری نیز در این جلسات حضور دارند.

بهره‌گیری از اراضی ملی برای رفع چالش ناترازی انرژی

او با اشاره به اینکه منابع طبیعی بابت واگذاری این اراضی، اجاره‌بهای ناچیزی دریافت می‌کند، افزود: ۷۰ درصد اراضی استان عرصه منابع طبیعی است که از تمام ظرفیت این زمین‌ها استفاده می‌کنیم تا مشکل ناترازی برق حل شود.

ابوترابی بیان کرد: در طی سال گذشته، ۷۳ پرونده توسط منابع طبیعی اراضی ملی در استان تخصیص داده شده که مجموع مساحت آنها ۱۲۵۰ هکتار است؛ ۱۰۹۰ هکتار از این آمار مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی و ۱۶۰ هکتار هم مربوط به نیروگاه‌های بادی است.

{$sepehr_key_122228}

واگذاری زمین برای نیروگاه خورشیدی در مدت ۳۵ روز

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه پروسه تحویل و واگذاری زمین ۳۵ روز طول می‌کشد، بیان کرد: خوشبختانه در این زمینه استقبال زیاد بوده و اکنون تعداد پرونده‌های در نوبت رسیدگی دوازده مورد است.

او با بیان اینکه برای سال آینده هدف‌گذاری شده که می‌توانیم چه درصدی از نیاز استان را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر پاسخ دهیم، گفت: خوشبختانه دولت تسهیلات خوبی در این زمینه قرار داده است که منابع طبیعی با کمترین هزینه، زمین را در اختیار متقاضی نیروگاه‌های خورشیدی قرار می‌دهد.

تحویل زمین برای نیروگاه بادی فقط در تونل‌های باد

ابوترابی درخصوص ظرفیت استان در این زمینه، اضافه کرد: برای احداث نیروگاه بادی، حتما باید ظرفیت تونل بادی در آن منطقه وجود داشته باشد و به همین دلیل، امکان ایجاد این نیروگاه‌ها فقط در بینالود، شهرستان تربت‌جام و خواف وجود دارد. اراضی مناسب برای نیروگاه‌های خورشیدی در مابقی شهرستان‌ها مانند بردسکن، گناباد، خواف، کاشمر و... قرار دارد.