رئیس انجمن علمای رباط محمدی عراق: مشهد پایتخت فرهنگی امت اسلام شود

به گزارش شهرآرانیوز، شیخ عبدالقادر آلوسی امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) در اجلاسیه بین‌المللی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در حرم مطهر رضوی، نقش آستان قدس رضوی را در گردآوری علمای امت اسلامی در طول تاریخ و به‌ویژه در این برهه حساس ستود.

وی تأکید کرد: این آستان مقدس همواره پایگاه ظلم‌ستیزی، نشر علم و فرهنگ وحدت بوده است.

رئیس انجمن علمای رباط محمدی عراق در ادامه به مفهوم کرامت انسان پرداخت و گفت: نخستین‌بار خود خداوند از کرامت انسان سخن گفته است، آنجا که سوره انسان را نازل کرد و در آن به جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره نمود. این سوره نشان می‌دهد که انسان در دوره‌هایی ارزش و جایگاه ناشناخته‌ای داشت، اما با هدایت الهی می‌تواند به مقام کرامت دست یابد.

وی افزود: انسان از طریق پیروی از راه اهل‌بیت(ع) و تعامل با دیگران، به ارزش واقعی خود می‌رسد. سیره امام‌رضا(ع) جلوه‌گر همین مکتب قرآنی و نبوی است.

آلوسی افزود: احسان به یتیم، مسکین و اسیر، از جلوه‌های والای انسانیت است. نکته مهم در این سیره، رفتار مهربانانه و انسانی با اسیر است؛ تا جایی که او را شهروند می‌دانند و کرامت انسانی‌اش را حفظ می‌کنند. این الگو امروز نیز برای بشریت راهگشاست.

رئیس انجمن علمای رباط محمدی عراق با اشاره به نقش امام‌رضا(ع) در احیای مکتب الهی و نبوی، اظهار داشت: حضرت رضا(ع) با نور هدایت خود، امتی سرگردان را به مسائل مهم امت و درد‌های آن متوجه کردند. ایشان با علم، رحمت و عدالت، راه انسانیت را به ما نشان دادند. 

وی گفت: هدف مناظرات امام‌رضا(ع) تکریم انسان، بازگرداندن ارزش‌های واقعی به انسان، ترسیم مبانی صحیح عقیدتی و توحیدی، زدودن شبهات و ارائه راه روشن توحید بود.

آلوسی تأکید کرد: امام‌رضا(ع) تنها امام زیارت و حاجت نیستند؛ ما باید برای کسب معنویت و گشودن افق‌های جدید معارف حقیقی به حرم ایشان بیاییم تا راه رسیدن به حق و عدالت را بیابیم. امروز بیش از هر زمان نیازمند بازگشت به مکتب نبوی و محمدی هستیم تا از بحران‌هایی که انسان معاصر در آن گرفتار است، نجات پیدا کنیم.

{$sepehr_key_122229}

وی پیشنهاد داد تا شهر مقدس مشهد به‌عنوان «پایتخت فرهنگی بشریت» معرفی شود. مشهد باید به پایتخت فرهنگی امت اسلام تبدیل شود؛ جایی که علاوه بر سفارتخانه‌های سیاسی، نمایندگی‌های فرهنگی داشته باشیم تا همه امت اسلامی را گرد هم آوریم و وحدت را تقویت کنیم.

شیخ عبدالقادر آلوسی همچنین از جان‌فشانی‌ها، مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل تقدیر کرد و همه این دستاورد‌ها را از برکات وجود حضرت امام‌رضا(ع) دانست.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با الگوقراردادن امام‌رضا(ع)، حکومت خود را بر پایه ارزش‌ها و آموزه‌های ایشان بنیان نهاده است.