به گزارش شهرآرانیوز؛ امین ماهورام مشهدی با اشاره به اینکه علت دقیق بیشفعالی در کودکان هنوز شناسایی نشده است، اظهار کرد: شواهد علمی نشان میدهد که مهمترین عامل بروز این اختلال ژنتیکی است.
وی افزود: گرچه عوامل محیطی میتوانند در بروز یا تشدید این اختلال نقش اندکی داشته باشند، اما این عوامل بسیار تأثیرگذار و قطعی شناخته نشدهاند.
این فوقتخصص روانپزشکی کودکونوجوان با بیان اینکه روند شیوع این بیماری نسبت به سالهای گذشته افزایش نیافته، خاطرنشان کرد: آنچه افزایشیافته، میزان تشخیص است؛ چرا که درگذشته خانوادهها فرزندان بیشتری داشتند و بسیاری از رفتارهای کودکانه از جمله بیشفعالی کمتر مورد توجه قرار میگرفت، اما امروزه با تغییر سبک زندگی، رفتارهای فرزندان بیشتر به چشم میآید و همین امر باعث شده موارد بیشتری از این اختلال تشخیص داده شود.
ماهورام ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی و افزایش سطح آگاهی خانوادهها نیز از دیگر دلایل افزایش تشخیص این اختلال است؛ بهطوریکه والدین با کوچکترین علائم، وضعیت فرزند خود را پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه بیشفعالی معمولا به دلیل کمبود یا نقص در مواد خاصی در مغز کودک ایجاد میشود، عنوان کرد: درمان اصلی این بیماری بر اساس جبران همین کمبودها از طریق دارو انجام میشود.
این فوقتخصص روانپزشکی کودک و نوجوان افزود: با اینحال، نقش رفتار والدین و محیط تربیتی کودک در بهبود روند درمان بسیار مؤثر است. آموزش اصول فرزندپروری و رفتار صحیح با کودک، تأثیر بسزایی در روند درمان دارد و حتی میتواند از اثر دارو نیز پیشی بگیرد.
{$sepehr_key_122473}
وی، صبر و بردباری را یکی از ارکان مهم در تربیت کودکان بیشفعال دانست و تصریح کرد: والدینی که فرزند بیشفعال دارند باید نسبت به سایرین صبوری بیشتری به خرج دهند و در مقابل رفتارهای نادرست کودک از خشونت و پرخاشگری پرهیز کنند؛ چراکه این واکنشها نهتنها مفید نیست؛ بلکه اثرات معکوس دارد.
منبع: ایسنا