به گزارش شهرآرانیوز، سیدمحمدحسینی، معاون اداره کل نذورات آستان قدس رضوی، امروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در مراسم اهدای مدال به این آستان مقدس، ضمن ابراز خرسندی از این رویداد فرهنگی، گفت: تصاویر و عکسهایی که از گذشته به یادگار ماندهاند، گویای تلاشها و مجاهدتهایی است که در شرایط سخت آن زمان ثبت شدهاند. برخی از این تصاویر متعلق به دوران پیش از انقلاب است؛ زمانی که بسیاری از این افراد، باوجود محدودیتها و امکانات اندک، در حریم ملکوتی رضوی فعالیت میکردند. این عکسها امروز میراث ارزشمندی برای ما هستند.
وی ادامه داد: خوشحالم که امروز در خدمت عزیزانی هستیم که با عشق و ارادت، آثار ارزشمند خود را به این آستان مقدس اهدا میکنند. مجموعه مدالهایی که تاکنون به آستان قدس رضوی اهدا شده، بالغ بر ۱۷۰۰ مدال در رشتههای گوناگون علمی، ورزشی، هنری و فرهنگی است. از این تعداد، حدود ۶۰۰ مدال در مخزن موزه نگهداری میشود و نزدیک به ۴۰۰ مدال هماکنون در معرض نمایش قرار دارد.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت این اهدای جدید، افزود: مدالی که امروز به آستان قدس اهدا شد، نخستین مدال در رشته هنر عکاسی است که در گنجینه رضوی ثبت میشود. این اتفاق را به فال نیک میگیریم، بهویژه در ایام مبارک دهه کرامت و همزمان با سالروز میلاد فرخنده حضرت رضا(ع) که خود، روزی میمون و خجسته است.
حسینی تأکید کرد: این مدال، همچون دیگر آثار اهدایی، در دفاتر موزه ثبت و ضبط خواهد شد و در زمان مقتضی در معرض دید عموم قرار میگیرد. حتی زمانی که ما یا حتی اهداکننده دیگر در میان نباشیم، این مدال همچنان به یادگار در این مکان مقدس باقی خواهد ماند و موجب خیر، برکت و خوشحالی خواهد بود.
وی در پایان، ضمن تبریک دهه کرامت، گفت: این موفقیت را به جامعه هنری و شخص «زابل عباسی» بهعنوان اهداکننده این مدال، و همه مردم مشهد مقدس تبریک میگویم.
در ادامه مراسم، مجتبی خانقیطانی، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با ابراز خرسندی از موفقیتهای هنرمندان، گفت: دریافت مدال در بخش عکاسی، اقدامی بسیار ارزشمند و شایسته تحسین است.
وی افزود: در مرحله دوم، استاد زابل عباسی با ادامه مسیر هنری خود و درراستای مأموریت و رسالت هنری خویش، با تمرین بزرگمنشی و بلندنظری، مدال خود را به آستان مقدس اهدا کردند. این اقدام ارزشمند، شخصیت دوستداشتنی ایشان را بیش از پیش نمایان میکند.
{$sepehr_key_122511}
در بخش دیگر این مراسم، مهدی زابل عباسی، عکاس بینالمللی و چهره شناختهشده جهانی، در جمع هنرمندان و پیشکسوتان عرصه عکاسی، از تجربیات و دستاوردهای خود سخن گفت.
وی اظهار داشت: لقب «طلای سیاه» را که در عرصه جهانی کسب کردهام، با دشواریها و سختیهای فراوانی به دست آوردهام.
این عکاس جهانی افزود: افرادی که در فدراسیونهای بینالمللی دارای القاب و جایگاه هستند، از کشورهای مختلف ارتباط برقرار میکنند و بهدنبال شناخت افراد تأثیرگذار هستند؛ زیرا میدانند رسیدن به این القاب جهانی چه دشواریها و موانعی دارد. متأسفانه برخی از دوستان ما هنوز اطلاعات کافی درباره این عناوین ندارند؛ درحالیکه این القاب در سطح جهان شناختهشده هستند و اگر جوانان ما به این مسیر هدایت شوند، میتوانند موفقیتهای بیشتری نهتنها در سطح ملی، بلکه در عرصه بینالمللی کسب کنند.
این عکاس بینالمللی با اشاره به اهمیت مدالهای کسبشده در عرصه جهانی، اظهار داشت: در فضای مجازی دوستان دنبالکننده فعالیتهایم هستند، اما مدالی که برای من بیش از همه ارزش دارد، مدال طلای فردوسی جهانی است. این مدال در کنار ۱۳ مدال طلای دیگر که از فدراسیونهای مختلف به دست آوردهام، جایگاه ویژهای برایم دارد. ارزش این مدال به دلیل شرایط دشواری است که در رقابتهای جهانی، بهویژه در کشورهایی مانند کانادا و آمریکا، برای هنرمندان آسیایی وجود دارد.
وی ادامه داد: باوجود تنشهایی که در سال ۲۰۲۲ میان ایران و کانادا بود، تصور نمیکردم در آن جشنواره بتوانم مدالی کسب کنم، اما عکس من بهقدری از نظر داوران امتیاز بالایی داشت که توانست در رقابتهای سخت آن کشور، مدال طلا را کسب کند.
زابل عباسی خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۲ مدال و ۳۸ عنوان دیگر کسب کردهام و بیش از ۸۵۰ شناسایی در عرصههای مختلف برای آثارم ثبت شده است. این دستاوردها نتیجه تلاشهای بیوقفه و حمایت اساتید و همراهی دوستان بوده است.