دعوت از قطر و عربستان برای همراهی در اربعین ۱۴۰۴ | چرایی انتخاب شعار «انا علی العهد»

به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب گفت: امام علی (ع) می‌فرمایند:« دنبال کار‌های نو و جدید باشید». اگر کار ما پویا نباشد و دنبال فراوانی و کار‌های نو در برنامه‌ها نباشیم، آرام آرام حذف می‌شویم. برنامه‌های اربعین باید سال به سال پویاتر برگزار شود.

نماینده ولی فقیه در حج و زیارت به دیدار خود با سفیر قطر اشاره کرد و گفت: در این دیدار به سفیر قطر گفتم جای کشور قطر به عنوان یکی از کشور‌های ثروتمند منطقه در اربعین خالی است و با توجه به اینکه این کشور هم از شیعیان زیادی برخوردار است، خوب است که در مراسم پیاده روی اربعین هم حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: فلسطین با داشتن شرایط سخت در مسیر پیاده روی اربعین موکب بزرگ الاقصی را به منظور خدمت رسانی به زائران را برپا می‌کند. همچنین در دیدار با سفیر عربستان از آنها درخواست کردم که در مراسم اربعین حضور داشته باشد. زیرا که ما به دنبال کار سیاسی در اربعین نیستیم. هدف ما بزرگداشت اربعین است و ما باید آنچه که داریم را در این راه قرار دهیم و خوب است کشور‌هایی که ظرفیت دارند در این مراسم شرکت کنند.

وی در ادامه با اشاره به نکات مهم بیانات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: رهبری در این بیانیه به محور‌های مهمی همچون اخلاق و معنویت، عدالت، عزت ملی، سبک زندگی تاکید کردند که لازم است این موارد در برنامه ریزی‌ها و سیاستگزاری‌های فرهنگی اربعین مورد توجه قرار گیرد. همچنین بحث جهاد تبیین حضرت زینب (س) و توجه به نهج البلاغه در سبک زندگی باید مورد اهتمام قرار گیرد.

بنا بر این گزارش، در این نشست، حجت الاسلام حمید احمدی، مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با اشاره به انتخاب شعار اربعین ۱۴۰۴ بیان کرد: با رایزنی با کشور‌هایی که در مراسم اربعین حضور چشمگیری دارند و با توجه به تاثیر فرهنگی اربعین و نیز شرایط منطقه، ضرورت داشت که شعاری انتخاب شود که روح اربعین را منتقل و با شرایط منطقه همخوان باشد؛ به همین جهت شعاری که مردم لبنان برای تشییع شهدای مقاومت انتخاب کرده بودند (انا علی العهد) به عنوان شعار اربعین انتخاب شد.

 وی با اشاره به اینکه اساس اربعین عهد با سیدالشهدا(ع) و شهیدان است، خاطرنشان کرد: ما بر اساس آموزه‌های اسلامی باید راه ائمه اطهار (ع) و شهدا را ادامه دهیم و اربعین تجدید بیعت و پیمان با شهدای مقاومت و حضرت سیدالشهدا که جان خود را تقدیم اسلام کرد، است.

وی با اشاره به تهیه سند جامع فرهنگی اربعین گفت: این سند بر اساس ۸۰ رساله و پایان نامه و صد‌ها مقاله در مورد اربعین و همچنین توجه به بیانیه گام دوم انقلاب تهیه شده است که در آن شرح وظایف به دستگاه‌ها و نهاد‌ها مشخص شده است.

{$sepehr_key_122552}

وی ادامه داد: در این سند برای ۴۰ سازمان و نهاد وظیفه احصا شده است.

در ادامه این نشست، کریمی شصتی، رییس کمیته سیاسی و کنسولی اربعین با اشاره به اینکه سال گذشته در کشورمان ۱۳۰ هزار روادید برای کسانی که از خارج به ایران وارد می‌شدند و می‌خواستند به اربعین بروند صادر شد، گفت: با توجه به فرسوده شدن دستگاه‌ها و ناوگان‌های حمل و نقلی یکی از مشکلات ما تامین خودرو برای زائرانی است که از کشور‌های شمال غرب به ایران وارد می‌شوند و امسال با رایزنی با دستگاه‌های مربوطه تلاش داریم که این مشکل حل شود. همچنین امسال دفتر صدور روادید برای کسانی که از شمال غرب به ایران وارد می‌شوند تا به عراق بروند در ارومیه قرار دارد تا به راحتی به کشور عراق بروند.

در بخش دیگر این نشست؛ باقری، دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: تمام تلاش‌هایی که در ستاد مرکزی اربعین صورت می‌گیرد، آن است که خروجی برنامه‌ها گسترش معنویت باشد و باید تلاش دستگاه‌ها برای اربعین آسان، عزت‌مند و ایمن برای مردم باشد.

وی از همکاری و تعامل در سطوح عالی کشوری از جمله وزارت راه، صمت و دیگر دستگاه‌ها برای حل مشکلات حمل و نقل مردم خبر داد و گفت: امسال پوشش خدمات بیمه‌ای برای زائران نیز با قوت دنبال می‌شود.

 در ادامه این نشست، آقایی، دبیر کمیته ثبت نام و امور گمشدگان اربعین گفت: در سامانه سماح امکان ثبت نام زائران از ابتدای محرم فراهم شده است و به صورت آزمایشی برنامه ریزی برای امور کنسولی در عرفه انجام خواهد شد.

اعزام ۵۰۰ مبلغ زباندان به اربعین

حجت الاسلام سید جعفر موسوی زاده، مسئول ستاد اربعین حوزه‌های علمیه از راه اندازی سامانه نینوا خبر داد و گفت: با همکاری کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در یازده استان عراق برنامه‌های فرهنگی تدارک دیده شده است. همچنین ۵۰۰ مبلغ زباندان از آموزش‌های لازم بهره‌مند و برای اربعین به کشور عراق اعزام می‌شوند. همچنین ستاد اربعین حوزه‌های علمیه در محور بین الملل نیز تشکیل شده است.

در ادامه این نشست، شعیبی، دبیر جشن‌های مردمی زیر سایه خورشید هم به برنامه‌های ستاد مردمی جشن‌های رضوی اشاره کرد و گفت: جشن‌های مردمی زیر سایه خورشید در ۱۵۰۰ مدرسه برگزار می‌شود. همچنین ۵۶ کاروان زیر سایه خورشید در ۲۴۰۰ نقطه کشور حضور خواهند یافت.

وی خاطرنشان کرد: در ۱۸ سال فعالیت این ستاد موفق شده‌ایم که با سه هزار تشکل همکاری داشته باشیم.

سید روح الله فضلی، مسئول ستاد اربعین دانشگاهیان با اشاره به اینکه سال گذشته ۶۴ موکب فرهنگی به همت این ستاد در مسیر پیاده روی اربعین برپا شد، گفت: امسال در تلاش هستیم این موکب‌ها افزایش یابد و بر مبنای شعار سال اربعین نیز برنامه‌هایی تدارک ببینیم.

در این نشست، حجت الاسلام سید کاظم موسوی متقی، مدیر اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با اشاره به اینکه سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان خدمت رسانی از سوی مواکب در اربعین صورت گرفت، گفت: بقاع متبرکه نیز در بحث برپایی موکب، اعزام مبلغ و حمایت مالی از استان‌های محروم برای برپایی موکب در شهر کاظمین و کربلا صورت گرفت. همچنین همایش مبلغان و رهروان اربعین سال گذشته برپا شد. این همایش امسال نیز برگزار می‌شود.