به گزارش شهرآرانیوز، بیستوهفتمین جشنواره خیرین مدرسهساز خراسان رضوی با تمرکز بر نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی، صبح امروز (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور علیرضا راشکی معاون برنامهریزی و مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محسن زنگنه رئیس مجمع نمایندگان استان، مصطفی اسدی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، غلامعلی رأفتی رئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی، مدیران شهری و خیرین مدرسهساز در تالار همایشهای مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: ریشه شکلگیری این مجمع پرخیروبرکت که امروزه مقدمه احداث بسیاری از پروژههای بزرگ و زیرساختی در استان است، به اوایل دهه هفتاد بازمیگردد یعنی زمانی که به همت مرحوم آقای ملکی، مجمع کوچک و سادهای از خیرین گردهم جمع شدند تا برخی پروژههای نیمهتمام آموزشی را به سرانجام برسانند و غبار محرومیت از چهره مناطق دورافتاده استان و پهنههای حاشیه شهر مشهد بزدایند.
وی افزود: حالا با گذشت حدود سه دهه از آن روز، امروزه مجمع خیرین مدرسهساز خراسان رضوی یکی از مجامع پیشرو در سطح کشور محسوب میشود و صدها خیر نیکاندیش مدرسهساز در آن عضویت دارند که سرجمع مبالغی که این افراد در راه کمک به نظام تعلیم و تربیت اهدا میکنند، بزرگترین پروژهها و مجتمعهای آموزشی را به بهرهبرداری میرساند.
اسدی با تأکید بر اینکه تحول در نظام آموزشی کشور جز از طریق جلب اعتماد، رضایت و همکاری خیرین مدرسهساز محقق نمیشود، خاطرنشان کرد: در شرایطی که نظامهای آموزشی در کشورهای مختلف دنیا منحصر به ارتقای کیفیت آموزش است، ما در ایران اسلامی بهدنبال تربیت نسلی هستیم که علاوه بر تخصص علمی بتواند مولد و خلاق باشد، مسئولیتپذیری اجتماعی را فرابگیرد و به لحاظ شخصیت، انسانیت و ایمان نیز رشد و تعالی را تجربه کند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، تنها راه، حذف تبعیض آموزشی و رشد یکپارچه و هماهنگ همه مراکز آموزشی چه در نقاط برخوردار و چه در نقاط کمبرخوردار است. لبخندهایی که امروزه بر چهره کودکان و نوجوانان استان مینشیند و نیمکتهایی که در مدارس جدیدالتأسیس میزبان محصلان میشوند، ثمره بالندگی، هدفمندسازی و جلب اعتماد خیرانی است که شاید در اصطلاح مرسوم از آنها بهعنوان سرمایهگذار یاد شود، اما حقیقت این سرمایهگذاری نه متمرکز بر یک فعالیت سودآور بلکه متمرکز بر فراهمآوری زمینههای تربیت انسان است.
در ادامه این مراسم، رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خراسان رضوی هم به ارائه آمار و ارقامی از رشد اهدای مبالغ خیرخواهانه و چشمانداز پیشرو در حوزه مدرسهسازی پرداخت و گفت: درحال حاضر، خیرین استان متمرکز بر چند راهبرد اساسی هستند. ساماندهی مدارس کوچک، تجمیع مدارس سنگین، کاهش تراکم کلاسهای بالای ۳۵ دانشآموز، افزایش سرانه آموزشی در مناطق کمبرخوردار، بازسازی مدارس فرسوده، سنگی و کانکسی و تکمیل پروژههای نیمهتمام آموزشی بخشی از این محورهاست و بر همین اساس از چشمانداز ۷۰۵ مدرسه و ۳۴۸۶ کلاس درس، تاکنون بیش از ۵۳۰ پروژه در مرحله عملیات عمرانی قرار گرفتهاند.
وی بیان کرد: توسعه زیرساختهای آموزشی امروزه از همه نظر برای ما یک تکلیف و وظیفه است. از یکسو سبک زندگی جدید و گسترش علوم نوین، توجه به ارتقای سطح کیفی آموزش و پرورش را در اولویت هر حکمرانی توسعهمحور قرار میدهد و از سوی دیگر، آموزههای دینی ما نیز تمرکز بر ضرورت علمآموزی را پیش چشم ما به تصویر میکشد. در چنین شرایطی، اگر به دنبال رشد و بالندگی هستیم، راهی جز بهینهسازی نظام آموزشی کشور و تربیت نیروی انسانی کارآمد نداریم.
به گفته رأفتی، پویش ملی «بامن» که اخیراً به توصیه رئیسجمهور و با تلاش شبانهروزی استاندار خراسان رضوی شکل جدی و رسمی به خود گرفته، میتواند نویدبخش آیندهای بسیار درخشان و دلگرمکننده باشد؛ زیرا تجربههای موفقی همچون ساخت ۴۰روزه یک مدرسه در روستای طاهرآباد شهرستان کلات، بازسازی مدارس کانکسی در شهرستان درگز و پیشرفت فیزیکی چشمگیر پروژههای آموزشی در محلات مختلف حاشیه شهر مشهد، سند اثبات این حقیقت است که میتوان با مشارکت همگانی، چالشها را برطرف کرد و این امیدواری بهصورت جدی وجود دارد که تا مهرماه، پروژههایی با چند برابر حجم کارهای سالهای گذشته به بهرهبرداری برسد.
{$sepehr_key_123009}