آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان مشهد

علی‌اکبر قارزی امروز (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اعلام این خبر، اظهار کرد: عملیات برداشت در سال جاری به‌دلیل مساعدبودن شرایط آب‌وهوایی آغاز شده است و تا اوایل خردادماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود امسال افزون بر هزار تن گل محمدی در شهرستان مشهد برداشت شود.

وی با اشاره به میانگین تولید ۵ تن گل محمدی در هر هکتار افزود: در هر هکتار، اشتغال دائم برای سه نفر و اشتغال موقت برای ۱۵۰ نفر ایجاد می‌شود.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد به ویژگی بی‌نظیر گل محمدی شهرستان مشهد اشاره نمود و گفت: تنوع اقلیم و اختلاف ارتفاع از سطح دریا که بر افزایش زمان برداشت گل محمدی و میزان اسانس تأثیرگذار است، کیفیت گلاب را به بالاترین حد خود رسانده است.

قارزی قرارگرفتن محصول گل محمدی در الگوی کشت، بهره‌وری و صرفه‌جویی در آب با نیاز پایین آبی این محصول را از ویژگی‌های دیگر این محصول برشمرد و گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد محصولات برای تهیه گلاب و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی، و حدود ۱۰ درصد به صورت غنچه خشک استفاده می‌شود.

{$sepehr_key_123025}