به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا راشکی در بیستوهفتمین جشنواره خیرین مدرسهساز خراسان رضوی که صبح امروز (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیرکل آموزش و پرورش استان و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی، مدیران شهری و خیرین مدرسهساز برگزار شد، خراسان رضوی را پرچمدار نهضت مدرسهسازی در کشور خواند و اظهار کرد: سال گذشته، خیرین نیکاندیش این استان توانستند مشارکت تاریخی ۱۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را آن هم فقط در یک سال به ثبت برسانند که حتی همین بخش خرد ۶۰۰ میلیارد تومانی آن از برخی استانهای کشور بیشتر است. این یک آمار خیرهکننده است. دست تکتک شما مردان و زنان تاریخساز را میبوسیم.
وی افزود: وضعیت در خراسان رضوی به جایی رسیده که خیرین این استان، پروژههای مقیاس متوسط و کوچک همچون مدارس روستایی را چهلروزه به بهرهبرداری میرسانند. این یک الگوی موفق و درخشان است که ما متمرکز بر الگوسازی از آن برای کل کشور هستیم.
معاون برنامهریزی و مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور خاطرنشان کرد: خیرین مدرسهساز، معماران نسل آینده ایران اسلامی هستند و در این مسیر، از شخص رئیسجمهور که با لباس کارگری در پروژه ساخت یک مدرسه در استان خوزستان شرکت کرد تا استاندار و فرماندار و همه مدیران مسئول، همگام و همراه این عزیزان هستند. مهم است این انرژی ملی رو به فرسودگی نگذارد و عزمی که دولت چهاردهم در تمرکز بر این نهضت از خود نشان داده، با افتتاح پیاپی پروژههای آموزشی مهم در سطح استانها و بهخصوص خراسان رضوی نمود عینی پیدا کند.
{$sepehr_key_123030}
در ادامه این مراسم، محسن زنگنه، نایبرئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی از طرح جدید مجلس دوازدهم برای حمایت از پروژههای آموزشی خیرساز خبر داد و تصریح کرد: در طرح جدید، مشوقهای مالیاتی ویژهای برای خیرین لحاظ شده که ساخت و تکمیل مدارس نیمهتمام را شتاب میبخشد و زمینه مشارکت گستردهتری را برای نیکوکاران فراهم میکند. براین اساس، مجلس تصویب کرده تا در بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه، اگر خیّری در پروژهای نیمهتمام، حداقل نیمی از هزینه ساخت پروژه را بپردازد، ۱۲.۵ درصد از کل مبلغ پروژه بهعنوان اعتبار مالیاتی برای وی لحاظ شود.
وی تأکید کرد: از آنجاکه بسیاری از خیرین مدرسهساز استان در فعالیت اقتصادی خصوصی خود متمرکز بر امور بازرگانی و صنعتی هستند، این اعتبار مالیاتی میتواند انگیزه بسیار چشمگیری برای عزیزان نیکاندیش ما در این حوزه ایجاد کند؛ زیرا در ادامه این بند نیز بهصراحت قید شده که اگر میزان مشارکت خیّر در یک پروژه نیمهتمام بیش از ۵۰ درصد باشد، برای هر میزان اضافه ۲۵ درصد از مبلغ افزوده به عنوان اعتبار مالیاتی محاسبه شود و مثلاً در پروژهای با هزینه ۱۰ میلیارد تومان، در صورتی که خیّر ۷.۵ میلیارد تومان کمک نقدی به میدان بیاورد، نیمی از این مقدار بهعنوان مالیات منظور شده و در فعالیت اقتصادی خصوصی خود به همین مقدار از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.
رئیس مجمع نمایندگان استان گفت: تصویب قطعی این طرح و موافقت دولت برای اجرای آن، تکلیف خیرین مدرسهساز را در کل کشور روشن کرد و اراده قوای مقننه و مجریه برای کاهش بار مالیاتی بر فعالان اقتصادی و هدایت سرمایههای نقدی به پروژههای آموزشی و زیرساختی را به تصویر کشید. البته هنوز در حوزه اجرا چالشهایی وجود دارد، اما با وصول استفساریه مجلس در آینده نزدیک، این مسائل نیز برطرف خواهند شد.
وی بیان کرد: اینکه خیرین مشمول این طرح بشوند یا نه، به دو بند صریح و شفاف مشروط شده است؛ نخست اینکه پروژه باید جزو طرحهای عمرانی مصوب دولت باشد که این موضوع با تأیید و پیگیری سازمان برنامه و بودجه استانها محقق میشود و شرط دوم نیز آن است که مبالغ موردنظر خیرین بهصورت مستقیم به حساب سازمان نوسازی مدارس واریز شود.
به گفته زنگنه، همه پرداختها از طرف خیرین مدرسهساز باید پس از تأیید رسمی و فنی طرح انجام شود و ارائه فاکتور شخصی یا هزینهکردهای غیررسمی قابل قبول نیست. لیست پروژههای مشمول نیز بر اساس آییننامه منتشر میشود تا هر نوع گردش مالی در این حوزه، شفاف و قابل پیگیری باشد.