لزوم تولید و ترویج معارف رضوی برپایه زیرساخت‌های معرفتی و فرهنگی‌هنری

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا مرویان‌حسینی امروز (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری بیست‌ویکمین رویداد فرهنگی‌پژوهشی معارف، سیره و فرهنگ امام‌رضا(ع)، بر اهمیت شکل‌دهی روابط دانشی و فرهنگی بر اساس زیرساخت‌های معرفتی و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های بنیاد در سه زیست‌بوم علمی و پژوهشی، فرهنگی‌هنری و ترویجی تعریف شده است، گفت: ما در حوزه علمی و پژوهشی مسئول گفتمان‌سازی هستیم؛ باید بتوانیم دیدگاه‌ها و رویکرد‌های غالب را در حوزه معارف رضوی تولید کنیم.

وی بیان کرد: در حوزه فرهنگی‌هنری، وظیفه الگوسازی بر عهده ماست؛ یعنی تولید الگو‌های فرهنگی و هنری مبتنی بر آموزه‌های دینی و انتقال آن‌ها به جامعه و درنهایت، در حوزه ترویج و تبلیغ باید این محتوا‌ها را در سطح جامعه جریان‌سازی و عمومی‌سازی کنیم.

معاون علمی‌پژوهشی بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) افزود: بنیاد امام‌رضا(ع) ساختار مشخصی دارد که شامل معاونت علمی‌پژوهشی با مأموریت‌هایی مانند انتشار فصلنامه‌های علمی و برگزاری همایش‌های تخصصی، معاونت فرهنگی‌هنری برای تولید آثار و جشنواره‌های هنری و همچنین معاونت ترویج برای رساندن این محتوا‌ها به مردم است.

وی با اشاره به اسناد راهبردی بنیاد گفت: ما در این اسناد به چرخش‌های راهبردی اشاره کرده‌ایم که نشان می‌دهد باید از چه نقطه‌ای به چه سمت حرکت کنیم؛ یعنی از تولیدمحتوا تا تبدیل آن به آثار هنری و رساندن آن به مردم.

{$sepehr_key_123209}

مرویان‌حسینی ضمن انتقاد از شکاف میان تولیدات پژوهشی و نیاز‌های حوزه فرهنگ و هنر، عنوان کرد: در بسیاری از حوزه‌ها، کنشگران هنری با فقر اطلاعاتی مواجه‌اند و برای تولید یک نمایش، شعر یا فیلم فاقد محتوای غنی و سازمان‌یافته هستند. در حالی که مقالات، همایش‌ها و پژوهش‌های متعددی در بنیاد انجام می‌شود، اما این تولیدات کمتر در مسیر رفع نیاز‌های عملی و فرهنگی‌‌هنری استفاده می‌شوند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، امسال بنیاد برای تولید یک فیلم حدود شش میلیارد تومان اختصاص داده، اما مرحله مطالعاتی و پژوهشی این پروژه‌ها هنوز به‌خوبی پشتیبانی نمی‌شود. انتظار این است که حوزه پژوهش بتواند با ارائه محتوای سازمان‌یافته و کاربردی، مسیر تولیدات هنری را پشتیبانی کند.

معاون علمی‌پژوهشی بنیاد امام‌رضا(ع) تأکید کرد: لازم است با هم‌افزایی بیشتر میان بخش‌های پژوهشی و فرهنگی‌هنری، از ظرفیت‌های موجود به‌درستی استفاده کنیم تا مقالات علمی و خروجی همایش‌ها به نیاز‌های عملی بخش فرهنگ و هنر پاسخ دهند.

وی همچنین تأکید کرد: نباید اجازه دهیم که منابع مالی و انسانی بنیاد تنها در قالب ستاد‌های علمی مصرف شوند بدون آنکه خروجی عملی برای رفع نیاز‌های فرهنگی جامعه داشته باشند.

مرویان‌حسینی خواستار بازنگری جدی در سازوکار‌ها و همکاری نزدیک‌تر میان بخش‌های مختلف بنیاد امام‌رضا(ع) برای تحقق مأموریت‌های سه‌گانه گفتمان‌سازی، الگوسازی و جریان‌سازی شد و افزود: این مأموریت‌ها باید در همه سطوح برنامه‌ریزی، از محتوا تا اجرا، به‌صورت یکپارچه و هدفمند دنبال شوند.