دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی | مشهد، مرکز تمدن‌سازی جهان اسلام می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، در دومین نشست تخصصی دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ رضوی با حضور فرهیختگان داخلی و خارجی، ضمن تأکید بر جایگاه والای امام رضا (ع) در اعتقادات ملت ایران، اظهار داشت: یکی از توصیه‌های ریشه‌دار در میان مردم ایران این است که هر فرد و خانواده‌ای، لااقل یک‌بار در سال توفیق زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) را پیدا کنند؛ چرا که این حضور معنوی، آثار و برکات بسیاری در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی به‌همراه دارد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری دومین نشست تخصصی با موضوع بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی حضرت رضا (ع) در حوزه دیپلماسی فرهنگی، خاطرنشان کرد: بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) با درک عمیق از نقش بی‌بدیل فرهنگ اهل بیت (ع) در تعاملات جهانی، از مدت‌ها پیش به ضرورت ورود جدی به عرصه دیپلماسی فرهنگی پی برده و این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نخستین نشست در این زمینه سال گذشته برگزار شد و امسال دومین دور این گردهمایی با حضور فرهیختگان داخلی و خارجی، از جمله اندیشمندان و فعالان فرهنگی از کشورهایی، چون لبنان، عراق، استرالیا و دیگر کشورها، در حال برگزاری است.

ارباب‌سلیمانی با بیان اینکه جهان امروز به شدت نیازمند مفاهیم اصیل، اخلاقی و معنوی است، افزود: فرهنگ رضوی به‌عنوان شاخه‌ای غنی از معارف اهل بیت (ع)، می‌تواند پاسخگوی بسیاری از بحران‌های فکری، فرهنگی و اجتماعی جهان معاصر باشد. 
 وی افزود: اگر بتوانیم از ظرفیت‌های عظیم شهر مشهد، که در پرتو وجود بارگاه منور حضرت رضا (ع) به یکی از قطب‌های فرهنگی و معنوی جهان اسلام تبدیل شده، بهره‌برداری درستی داشته باشیم و ارتباطات بین دستگاهی را در این مسیر تقویت کنیم، گام‌های بزرگی در مسیر توسعه دیپلماسی فرهنگی برداشته خواهد شد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: در کنار نهاد‌های رسمی، گروه‌ها و افرادی در خارج از کشور نیز به‌صورت خودجوش در حال فعالیت فرهنگی در حوزه معارف رضوی هستند؛ گردآوری این افراد در یک مجمع و ایجاد انسجام و هم‌افزایی میان آنها می‌تواند گسترش فرهنگ رضوی در عرصه بین‌المللی را شتاب بخشد و زمینه‌ساز حل بسیاری از چالش‌های موجود در دنیای اسلام شود.

ارباب سلیمانی با تاکید بر نقش مشهد مقدس به عنوان قلب تپنده تمدن‌سازی رضوی، بیان کرد: تمدن رضوی می‌تواند با استفاده از ابزار‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، گفتمان وحدت، همدلی و صلح را در سطح امت اسلامی تقویت کرده و به‌عنوان الگویی ناب در دیپلماسی فرهنگی در عرصه جهانی مطرح شود.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: فرهنگ ناب رضوی، اگر با برنامه‌ریزی، اندیشه‌ورزی و هم‌افزایی همراه شود، می‌تواند به‌عنوان یکی از ابزار‌های تمدن‌ساز در دنیای معاصر مطرح گردد و آثار و برکات آن نه‌تنها برای جهان اسلام، بلکه برای جامعه جهانی ملموس و قابل بهره‌برداری خواهد بود.

{$sepehr_key_123261}

رئیس هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) از مشارکت میهمانان داخلی و خارجی قدردانی و ابراز امیدواری کرد بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) با برگزاری نشست‌های پرخیر و برکت بتواند خدمات بیشتری را به فرهنگ رضوی عرضه بدارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ارباب سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از اسامی روز قیامت یوم الحسرة است و در حدیثی از امام صادق (ع) پرسیده می‌شود آیا حسرت روز قیامت متعلق به کفار و منافقین است؛ حضرت در جواب می‌فرمایند نه! مؤمنین هم در روز قیامت حسرت خواهند خورد. حسرت اینکه چرا بهتر عمل نکردم چرا از فرصت‌ها استفاده نکردیم و چرا کار‌های بهتر و خوب بیشتری را رقم نزدیم و امیدوارم جلسات بنیاد امام رضا (ع) موجب سرفرازی برای همه باشد.