به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه سلیمی امروز، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نشست مشترک کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما قبل از اتفاقاتی که در کشور رخ داد، در مشهد کمیسیون بانوان را با همراهی هر ۱۵ عضو اجرا کردیم.
وی افزود: این کمیسیون برای اولین بار در کشور ایجاد شد که در تهران وجود ندارد و در حال انتقال آن هستیم. کمیسیون نگاه کلی و گفتمان جدیدی با عنوان «تعالی زیستپذیری شهری در حوزه زن و خانواده» داشت.
سلیمی ادامه داد: بانوان درخواست دارند مسیرهای پرتردد حملونقل برای آنها ایمن باشد که دستورکار شورا قرار گرفت. در حوزه شهرسازی چه اتفاقی دارد رخ میدهد که قبلاً اندرونی و بیرونی داشتیم. مسائل حوزه زن و خانواده را فقط فرهنگی میبینند، در حالی که زیرساختها مسیر را ایجاد میکند. چطور شهری باید برای حوزه زن و خانواده ایجاد شود که خانوادهمحوری اتفاق بیفتد؟
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: این موضوع در چهار مسیر رقم خورد. یکی در حوزه ساختار، برنامه و بودجه بود که برای اولین بار در بودجه شهرداری برش ویژه بانوان ایجاد کردیم. در حوزه مسئلهمحوری، مسائل زنان را احصا و به ردیفهایی در بودجه و برنامه تبدیل کردیم. از لحاظ ساختاری، پیگیر هستیم و از نمایندگان درخواست داریم برای ایجاد اداره کل بانوان و خانواده در شهرداریها که توان مالی و قدرت اجرایی دارند، کمک کنند. ما دنبال این هستیم که این اداره کل تا پایان دوره ایجاد شود.
{$sepehr_key_123306}
وی خاطرنشان کرد: مسئله بعدی در حوزه سختافزار و نرمافزار بود که چگونه شهر باید آماده شود. در فضاهای شهری زیرساختها را ایجاد میکنیم. پارکهای بانوان را با نام «شهربانو» ایجاد کردیم و میخواهیم مشهد شهر مادران اهلبیت(ع) باشد. به الگوسازی برای دختران کم پرداخته میشود. توسعه سختافزارها را در چهار سطح شروع کردیم. در حال تجهیز اتوبوسی برای غربالگری سرطان به صورت رایگان در سطح شهر هستند.
سلیمی اضافه کرد: حوزه نرمافزار درواقع مسائل فرهنگی است. طرح «باهم» سه سال است که شروع شده، در این طرح از ۱۰ هزار زوج، ۸۵ نفر طلاق گرفتند. طرح «ترنم زندگی» مشاوره در حاشیه شهر مشهد است. قشر نوجوان را وارد سیستم کردیم. در این دوره، بانوان را در شورای اجتماعی محلات وارد کردیم و ۸۰۰ عضو داریم، نوجوانان نیز عضو شدند. با زنان شوراهای شهر کشور نیز هماهنگ هستیم.
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: سطح دیگر نگاه بینالمللی مشهد است و نگاه بینالمللی و تصویری که از مشهد ساخته میشود برای ما ارزش دارد. سال گذشته، رویداد «رسانه خورشید» را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما در این دوره شورا به زنان، ابزار سیاسی نیست، تصریح کرد: نگاهمان این است که مسائل زنان را سیاسی نکنیم، اما به جریانسازی در این حوزه توجه ویژه داشته باشیم. میتوانید برای لایحه تحکیم و تعالی خانواده، ظرفیت مجلس را پای کار بیاورید. حوزه زن و خانواده را برای ۵۰ درصد جامعه جدی بگیرید؛ هنوز در این زمینه لکنت داریم.