مصرف دخانیات، عامل ۸۵ درصد سرطان‌های معده

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا مسجدی اظهار کرد: اکنون مصرف مواد دخانی از جمله سیگار‌های الکترونیکی و قلیان افزایش چشمگیری در میان نوجوانان و جوانان دارد که این موضوع سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیکی عوارض شدیدی را بر سلامتی افراد به خصوص مصرف کنندگان نوجوان ایجاد می‌کند، افزود: شرکت‌های دخانی همواره با هدف کسب سود و منفعت بیشتر و با تبلیغات فریبنده، به دنبال جذب مشتریان بیشتر از میان قشر نوجوان و جوان هستند و اکنون شاهد افزایش مصرف این مواد دخانی خطرناک در جامعه هستیم.

مسجدی تصریح کرد: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، مصرف دخانیات در مقطع اول متوسطه ۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۲۲ درصد از مردان و چهار درصد از زنان در کشور دخانیات مصرف می‌کنند، تصریح کرد: افراد مشهور، هنرمندان و نویسندگان در زمینه پیشگیری از استعمال دخانیات در بین مردم و به خصوص جوانان به عنوان الگو‌های جامعه می‌توانند اقدامات بهتری برای اطلاع رسانی و پیشگیری از افزایش مصرف این مواد در جامعه انجام دهند و جمعیت مبارزه با دخانیات کشور برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی می‌کند.

{$sepehr_key_123316}

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: اکنون ۱۶ درصد از جوانانی که دخانیات استعمال می‌کنند گرفتار اعتیاد به مصرف مواد مخدر می‌شوند و انجام فعالیت‌های پیشگیرانه و مهارت آموزی در قبال «نه گفتن» به مواد دخانی از مهد‌های کودک، مدارس ابتدایی تا مقاطع متوسطه ضروری است.

منبع: ایرنا