وزارت بهداشت: نرخ تولد در کشور، ۷ درصد کاهش یافت

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی اظهار کرد: امیدواریم شروع این هفته با هشدار و حساس‌سازی مسئولین و مردم همراه باشد. بحث جوانی جمعیت باید موردتوجه جدی همه قرار بگیرد.

وی افزود: زمانی که صحبت از جمعیت می‌شود، جمعیت یک بحث اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی امنیتی است و نیاز است به صورت همه‌جانبه به آن نگاه شود.

وی ادامه داد: در اتفاقی که در بندر شهید رجایی رخ داد بلافاصله به دلیل آلودگی احتمالی، خیلی سریع تیم‌هایی برای سنجش آلاینده‌ها اعزام و هشدار‌هایی به زنان باردار داده و توصیه شد مردم از ماسک استفاده کنند. این اتفاق افتاد و بهداشت محیط و حرفه‌ای وزارت بهداشت آنجا مستقر شدند و سنجش‌ها تا یک هفته انجام شد و پس از یک هفته دوباره سنجش انجام و وضعیت عادی اعلام شد.

{$sepehr_key_123755}

رئیسی با اشاره به اینکه مشکل جوانی جمعیت مشکلی جهانی است و یکی از بحث‌ها همواره این است که آیا می‌توان جمعیت یک کشور را با مهاجرین جبران کرد یا خیر؟، گفت: ما باید افزایش جمعیت را از طریق فرزندآوری انجام دهیم. دولت مجارستان ۴ درصد تولید ناخالص داخلی را به موضوع جوانی جمعیت اختصاص داده درحالی که کل سهم سلامت در کشور ما از درآمد ناخالص داخلی کمتر از ۵ درصد است. ماوران مجارستان از مالیات معاف شده‌اند این اقدام در کشور ما نیز مصوب شده و در حال انجام است. کره جنوبی نیز یکی از کشور‌هایی است که با سقوط آزاد جمعیت تا سال ۲۰۲۳ رو‌به‌رو بوده، اما با اقدامات حمایتی که انجام داده توانسته جمعیت را افزایش دهد. در ژاپن نیز دولت توکید برای کارکنان خود هفته کاری چهارروزه را اجرا کرده است تا با بهب د تعادل بین کار و زندگی به افزایش جمعیت کمک کند.

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه جوانی جمعیت تصریح کرد: ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت با مسئولیت مستقیم وزیر در وزارت بهداشت تشکیل شد و ۹ کمیته تشکیل شده و وضعیت جمعیت رصد می‌شود.

 وی با اشاره به واحد‌هایی که در بحث جوانی جمعیت در وزارت بهداشت فعال هستند گفت: نزدیک ۱۸ هزار خاته بهداشت و ۵۷۰۰ پایگاه سلامت شهری و روستایی و ۵۱۰۰ مرکز جامع خدمات سلامت و ۴۶۰ مرکز آموزش و مشاوره ازدواج در حال فعالیت در این حوزه هستند. تعداد بهورزان و مراقبین سلامت بیش از ۵۴ هزار نفر است. ۱۳ هزار و ۷۳۱ ماما در شبکه بهداشت کشور مشغول فعالیت هستند. ۱۰۲۰۰ ماما نیز در بلوک‌های زایمانی و بیش از ۲۰۸۶ متخصص زنان در بخش دولتی مشغول به کارند.

وی گفت: تعداد موالید در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ هفت درصد کاهش یافته است.

وی افزود: حدود ۶۰ درصد زنان متاهل در سنین باروری در سن ۳۵ تا ۵۰ سال هستند که باید برای تسهیل فرزندآوری این گروه تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

منبع: تسنیم