به گزارش شهرآرانیوز؛ رهبر معظم انقلاب به قرار هر سال، در دیداری با جمعی از کارگران کشور، از مهمترین مسائل و مطالبات این قشر سخن گفتند؛ از امنیت شغلی و مسکن تا مهارتآموزی و سهیمشدن کارگران در سود حاصل از تولید. ایشان از قراردادهای بیثبات انتقاد کردند و کارگران را ستونهای اصلی تولید و پیشرفت کشور خواندند و خواستار توجه جدیتر دولت و نهادهای مسئول به حقوق واقعی آنان شدند.
حضرت آیتا... خامنهای با تأکید بر نامگذاری امسال «سرمایهگذاری برای تولید»؛ مهمترین سرمایه را کارگر دانستند. به بهانه همین دیدار، سراغ چهار نفر از کارگران خراسانی رفتیم که در این دیدار حضور داشتند و نمایندگان هزاران کارگری بودند که صدایشان را کمتر میشنویم. آنچه در ادامه میخوانید، روایتی است از زبان آنان؛ با همه سادگی، صداقت و دردهایی که پشت لبخندشان نهفته است.
باقر زارع نژاد؛ کارگر بازنشسته مشهدی که این روزها دوران بازنشستگی خود را سپری میکند و ۲۰ اردیبهشت در دیدار جامعه کارگری با رهبر معظم انقلاب حضور داشته است از هم سویی دغدغههای رهبر معظم انقلاب با مطالبات کارگران میگوید و میافزاید: رهبر عزیزمان پدر معنوی ما هستند و آنچه فرمودند، دقیقا بازتاب واقعیتهای زندگی کارگران امروز است؛ از مسکن گرفته تا امنیت شغلی و مشکلات معیشتی.
او با تأکید بر اینکه دغدغههای رهبری، انعکاس واقعی رنجهای مردم است، به یکی از مهمترین مسائل روز اشاره میکند: به عنوان کسی که سالها در دل جامعه کارگری زندگی کردهام، خوب میدانم که بسیاری از کارگران با دغدغههای جدی روبه رو هستند؛ به ویژه در زمینه کرایه خانه، تأمین معیشت و بی ثباتی شغلی. بیشتر کارگران امروز درگیر اجاره خانهاند. اگر کسی ۱۵میلیون تومان حقوق بگیرد، باید ۱۰میلیونش را برای کرایه بدهد. بعد چه میماند برای خورد و خوراک یا درمان؟
زارع نژاد از وضعیت فرزندان خود هم میگوید: من بازنشسته شدهام، اما میبینم که جوانان دغدغه امنیت شغلی دارند. به عنوان مثال، یکی از پسرانم چند ماه کار میکند، بعد از کار اخراج میشود، بدون بیمه. سه ماه سه ماه قرارداد میبندند. اینها امنیت شغلی نیست.
وی که بازنشسته تأمین اجتماعی است، شرایط امروز را دشوارتر از گذشته میبیند و از مسئولان میخواهد بیشتر در کنار مردم باشند: کارگران امروز زیر خط فقرند. رهبر درد را میبینند، لمس میکنند، چون یک پدر واقعی هستند. امیدواریم مسئولان نیز به دغدغههای ایشان پاسخ دهند.
{$sepehr_key_123765}
مرتضی خزائی یکی دیگر از کارگرانی که از مشهد راهی دیدار با رهبری شده است، دیدار با رهبر انقلاب را فرصتی مغتنم برای بیان صدای کارگران میداند و میگوید: ایشان همیشه دغدغه ما را داشتهاند. این بار هم دقیقا همان مشکلاتی را بیان کردند که سال هاست داریم تحمل میکنیم.
او میافزاید: رهبر معظم انقلاب به درستی بر لزوم ارتقای مهارت کارگران همچنین مشارکت دادن آنان در سود حاصل از تولید تأکید کردند؛ این یک نگاه نو و اساسی به جایگاه کارگر در فرایند تولید است که میتواند موجب تحولی جدی شود.
خزائی با تأکید بر اهمیت امنیت شغلی ادامه میدهد: مشکل ما فقط حقوق کم نیست، اینکه ندانیم فردا سر کار هستیم یا نه، اضطراب زاست. اگر امنیت نداشته باشی، چطور بچه ات را مدرسه بفرستی؟ چطور آینده ات را بسازی؟ امنیت شغلی در حال حاضر برای بسیاری از کارگران وجود ندارد؛ قراردادهای کوتاه مدت، نداشتن بیمه و ترس دائمی از اخراج، معیشت کارگران را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
مسکن هم دیگر دغدغه جدی اوست. به گفته این کارگر در کنار امنیت شغلی، مسئله مسکن نیز به بحران تبدیل شده است؛ کارگری که بخش زیاد حقوق خود را صرف اجاره خانه میکند، دیگر توان تأمین سایر نیازهای اساسی زندگی را ندارد. او ادامه میدهد: تا کی ما کارگران باید در حسرت خانه دار شدن بمانیم؟ شرایط خرید خانه برای ما ناممکن شده است. اگر دولت واقعا دغدغه دارد، باید طرحهای حمایتی واقعی برای ما ایجاد کند.
خزائی میگوید: در جلسه، وعدههایی هم از طرف مسئولان داده شده، اما آنچه مهم است عمل به وعده هاست، امیدوارم حرفهایی که در حضور رهبر معظم انقلاب زده شد، فقط در همان سالن نماند و انجام شود.
علیرضا مهری با بیست سال سابقه کار در کارخانه، از بی ثباتی استخدامها و شرایط سخت زندگی گلایه دارد، او میگوید: ما هنوز هم پیمانی هستیم. کسی که بیست سال کار کرده، مگر نباید قرارداد دائمی داشته باشد؟ چرا آینده اش باید همیشه در هالهای از ابهام باشد؟
او میگوید رهبر انقلاب به درستی به موضوع امنیت شغلی و کرامت کارگران اشاره کردند: کسی که هر روز نگران تمدید قراردادش است، نمیتواند با آرامش کار کند. همین نداشتن امنیت باعث شده خانوادهها از هم بپاشند یا فرزندآوری کم شود.
مهری همچنین به فاصله معنادار میان حقوق متأهلان و مجردها اشاره میکند: من سه فرزند دارم، ولی با حقوق فعلی، هیچ تفاوتی چشمگیری با همکار مجردم ندارم. وقتی میگویند به فرزندآوری اهمیت بدهید، باید در عمل هم مشوقهایی باشد.
او حق مسکن را ناکافی میداند و از اجرانشدن وعدههای پیشین گلایه دارد و میافزاید: مسئولان باید بدانند که امنیت شغلی و معیشتی کارگران، یعنی امنیت کشور.
این صداها، صدای سرمایههایی است که حالا با صداقت و امید، از فرصتی کم نظیر برای شنیده شدن استفاده کردهاند. کارگرانی که تنها آنچه میطلبند، عدالت است و احترام؛ همان چیزی که رهبر انقلاب بارها بر آن تأکید کردهاند.
{$sepehr_key_123766}
اشرف گرامی، نماینده کارگران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در گفتوگو با شهرآرانیوز، دومین تجربه خود از دیدار با رهبر معظم انقلاب به همراه جمعی از کارگران کشور را شرح داد. او گفت: «در این دیدار، حضرت آقا بر امنیت شغلی، ایمنی کارگران و شریک کردن آنها در سود تولید تأکید داشتند که تأثیر زیادی داشت. به طور خاص، لحظهای که ایشان این موضوعات را مطرح کردند، فضای جمع تغییر کرد.»
گرامی در ادامه خاطرنشان کرد: «رهبر معظم انقلاب بر اهمیت امنیت شغلی تأکید داشتند، زیرا کارگری که با دسترنج خود زندگی میکند، باید حمایت شود تا بتواند برای آینده اش برنامه ریزی کند. ایشان به تعطیلیهای بی دلیل کارخانهها اشاره کردند و تأکید داشتند که این تعطیلیها به بهانههای مختلف انجام میشود و موجب اخراج ناخواسته کارگران میشود.»
وی همچنین به صحبتهای رهبر معظم انقلاب درخصوص اقدامات شهید رئیسی در دوران ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: «حضرت آقا از احیای ۸هزار کارخانه تعطیل و نیمه فعال در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی یاد کردند. ایشان همچنین تأکید کردند که کارفرمایان باید احساس کنند سرمایه شان حفظ شده و ضرری به کسب وکارشان وارد نمیشود.»
گرامی افزود: «رهبر معظم انقلاب امسال بر حمایت از مشاغل کمتر دیده شده تأکید داشتند، به ویژه مشاغل خانگی بانوان و کارهای ساختمانی که عمدتا به دست کارگران انجام میشود.»