به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا رئیسی با اشاره به آغاز هفته جوانی جمعیت، اظهار کرد: موضوع جوانی جمعیت صرفاً یک مسأله جمعیتی نیست، بلکه باید از منظر اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به آن نگاه کرد. این موضوع نیازمند نگاه سیستمی است، نه خطی، و مجموعهای از اقدامات هماهنگ میتواند به موفقیت در این حوزه منجر شود.
وی با بیان اینکه کاهش جمعیت یک چالش جهانی است، افزود: در حال حاضر بسیاری از کشورها برای جلوگیری از سقوط جمعیت اقدامات جدی انجام دادهاند. بهعنوان مثال، دولت مجارستان ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به حمایت از جوانی جمعیت اختصاص داده و معافیتهای مالیاتی برای مادران در نظر گرفته است. در حالی که کل بودجه بخش سلامت ایران معادل ۳.۸ درصد تولید ناخالص داخلی است. در کره جنوبی نیز با اقدامات موثر، کاهش جمعیت متوقف و به میزان اندکی باروری افزایش یافته است. ژاپن شرایط وخیمتری دارد و حتی کاهش روزهای کاری به چهار روز در هفته نیز نتوانسته این روند را مهار کند.
معاون بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: از زمان ابلاغ این قانون، ستاد مرکزی و ۹ کمیته تخصصی در وزارت بهداشت تشکیل شدهاند. عملکرد ۶۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی نیز بهطور مستمر رصد میشود. در حال حاضر، حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت، ۵ هزار و ۷۰۰ پایگاه سلامت، ۵ هزار و ۱۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت، ۱۳ هزار و ۷۳۱ ماما و بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ متخصص زنان در کشور فعال هستند.
وی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد موالید نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۷ درصد کاهش داشته است. بیشترین تعداد موالید مربوط به استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان و شهرهای تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بوده است.
رئیسی با اشاره به ساختار سنی زنان در سن باروری اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد زنان متأهل در سن فرزندآوری، در گروه سنی ۳۵ تا ۴۹ سال قرار دارند که عمدتاً متولد دهه ۶۰ هستند. این گروه به دلیل محدود بودن فرصت باروری، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
{$sepehr_key_123770}
وی افزود: در حالی که در سال ۱۳۶۵ حدود ۱۰ میلیون زن متأهل وجود داشت و ۲ میلیون نوزاد متولد شده بود، اکنون با وجود ۱۶ میلیون زن متأهل، تعداد موالید به کمتر از یک میلیون رسیده است. این آمار نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد زنان متأهل، میزان باروری به شدت کاهش یافته است.
منبع: برنا