وزارت بهداشت غزه درباره فروپاشی کامل نظام درمانی هشدار داد

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت بهداشت فلسطین در غزه در این بیانیه اعلام کرد، بخش‌های حیاتی مانند اتاق‌های عمل، مراقبت‌های ویژه و اورژانس با تجهیزات پزشکی مستهلک و بدون ابزار ضروری در حال فعالیت هستند.

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، در بیانیه مذکور همچنین آمده است، این بخش‌های درمانی نیاز فوری و مبرم به دستگاه‌های تصویربرداری، تجهیزات لازم برای بخش بیهوشی و ابزار‌های پزشکی برای رسیدگی کادر‌های درمان به مجروحان در حالت اضطراری دارند.

این وزارتخانه همچنین افزود، جراحی‌های تخصصی در بخش‌های ارتوپد، عروق، بینایی و جراحی عمومی به دلیل عدم وجود تجهیزات لازم برای جراحی و ابزار انجام عمل‌ها متوقف شده‌اند.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه تاکید کرد، بخش‌های بستری با کمبود شدید تخت بیمارستانی، تجهیزات کمک درمانی و فراهم نبودن مکان برای پذیرش و بستری بیماران و مجروحان مواجه هستند. ذخایر گاز‌های پزشکی نظیر دی‌اکسید کربن، اتیلن و اکسید‌ها کاملا تمام شده است. حتی پارچه‌های مخصوص اتاق عمل، روتختی‌های بیمارستانی و کفن‌ها برای پیکر‌های شهدا نیز تمام شده‌اند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است، اقدامات و دستورالعمل‌های مربوط به پیشگیری از عفونت به دلیل کمبود وسایلی مانند کلر غلیظ، آنزیم‌های شست‌وشو و نمک بلوری در معرض تهدید قرار دارند و کادر‌های درمانی که در طول شبانه‌روز در حال فعالیت و کار کردن هستند، قادر به فراهم کردن وعده‌های غذایی و مواد اولیه نیستند.

وزارت بهداشت فلسطین تأکید کرد، کمبود شدید تجهیزات و لوازم پزشکی منجر به پیچیده‌تر کردن بحران انسانی در غزه شده و مانع فعالیت کادر‌های درمان برای نجات جان بیماران و مجروحان شده است.

{$sepehr_key_123881}

پیشتر منیر البرش، مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه خاطرنشان کرد، محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که مانع ورود مواد غذایی و مکمل‌ها می‌شود، منجر به تولد ۱۴۴ نوزاد با نقص‌های مادرزادی جدی و خطرناک شده است؛ به طوریکه برخی از آنها بدون مغز و با اندام‌های ناقص متولد شده‌اند.

مدیرکل وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه همچنین تصریح کرد که بیش از ۷۰ درصد نوزادان در غزه نارس به دنیا می‌آیند که در سایه کمبود شدید دارو‌های تخصصی و محل نگهداری و مراقبت از اطفال شیرخوار نارس، آنها از همان لحظات اولیه زندگی با چالش‌های سلامتی بزرگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

با وجود گذشت ماه‌ها از آغاز جنگ علیه نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات روزانه خود ادامه می‌دهد؛ حملاتی که عمدتاً غیرنظامیان، به‌ویژه زنان و کودکان را هدف قرار داده است. همچنین این رژیم مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه می‌شود و تمام گذرگاه‌ها را بسته و این منطقه را در محاصره کامل قرار داده است.

به‌رغم جنایت‌های گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه می‌شوند.

پس از ۲ ماه آتش‌بس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتش‌بس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تل‌آویو تحویل داده شدند. با وجود مخالفت بسیاری از خانواده‌های زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» می‌خواند، به‌عنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری می‌کند.

منبع: ایسنا