رسانه آمریکایی: «ایران» مهم‌ترین موضوع سفر ترامپ به خاورمیانه است

به گزارش شهرآرانیوز، «فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برنامه سفر «دونالد ترامپ» به خاورمیانه، چگونگی برخورد با موضوع هسته‌ای ایران را مهمترین و تاثیرگذارترین موضوع سفر وی برشمرده و تاکید کرد: هرگونه توافق جدید با ایران باید بر پایه یک نظم منطقه‌ایِ بازطراحی‌شده بنا شود؛ چیدمانی که شامل آتش‌بس پایدار در غزه، ورود قابل توجه کمک‌های بشردوستانه به این منطقه و مسیری محتمل به سوی یک کشور فلسطینی باشد.

نگرش رهبران سعودی و اماراتی نسبت به ایران نسبت به دوره قبلی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا تغییر کرده و بر خلاف گذشته آنها دیگر خواستار رویکرد‌های تهاجمی ایالات متحده نسبت به ایران نیستند.

فارن افرز افزود: در حالی که به نظر می‌رسد اسرائیل مشتاق حمله نظامی آمریکا به ایران است، کشور‌های خلیج فارس به عنوان یک گروه ضد جنگ در حال ظهور هستند. آنها کمتر از اسرائیل مایلند فکر کنند که با کشاندن جنگ به تهران، منافعشان تأمین می‌شود. اگر ترامپ وارد جنگ با ایران شود، کشور‌های خلیج فارس برای همراهی خود غرامت خواهند خواست و احتمالاً خواستار تضمین‌های استراتژیک جدی - مانند یک پیمان دفاعی رسمی - فروش اسلحه و سایر پرداخت‌های جانبی در ازای حمایت علنی از رویکرد جدید آمریکا خواهند شد.

بنابر این تحلیل ترامپ توافق‌نامه‌های ابراهیم (توافق عادی سازی روابط کشور‌های عربی با رژیم اسرائیل) را یکی از بزرگترین دستاورد‌های دیپلماتیک دوره اول خود دانسته و دوست دارد در طول سفر خود، پیوستن عربستان سعودی به این روند را اعلام کند، موضوعی که شاید اگر جنگ غزه نبود، «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی، احتمالاً با آن موافقت می‌کرد.

در قسمتی از این تحلیل آمده است: تلفات سنگین حمله اسرائیل به غزه، عادی‌سازی را به یک معامله دشوار تبدیل کرده است. اگرچه رهبران عرب به فلسطینی‌ها اهمیتی نمی‌دهند، اما این موضوع برای مردم آنها مهم است و دولت‌های عربی که نگران احتمال دور جدیدی از قیام‌ها هستند، این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهند. قتل عام مردم غزه تأثیر مخربی بر برداشت اعراب از اسرائیل و ایالات متحده داشته و این بی شک قیمت درخواستی محمد بن سلمان برای هرگونه توافق با اسرائیل را افزایش داده است. او احتمالاً برای امضای توافق عادی‌سازی با اسرائیل ضمانت امنیتی رسمی ایالات متحده، فروش اسلحه و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین را به عنوان پیش شرط‌های خود مطرح می‌کند.

{$sepehr_key_123917}

فارن افرز با اشاره به همسوئی دولت ترامپ با اسرائیل برای بازسازی نظم منطقه‌ای با نیروی نظامی نوشت: چنان چه بهای اسرائیل برای پذیرش توافق هسته‌ای با ایران چراغ سبز آمریکا برای تکمیل تخریب غزه و فراتر از آن، الحاق کرانه باختری (به سرزمین‌های اشغالی) باشد، اثرات ثبات‌بخش هرگونه توافق احتمالی با ایران کوتاه‌مدت خواهد بود.

در این تحلیل آمده است: به نظر می‌رسد ترامپ خواهان یک نظم منطقه‌ای مبتنی بر زور و معامله‌گری باشد تا مشروعیت یا مشارکت. پیشنهادات او در مورد حمایت از کاهش جمعیت غزه و الحاق این باریکه به اسرائیل، افکار عمومی در خاورمیانه را به گونه‌ای تحریک کرده که توافق هسته‌ای ایران به تنهایی آن را تسکین نخواهد داد. بنابر این اگر ترامپ واقعاً می‌خواهد چرخه بی‌پایان شکست سیاست‌های ایالات متحده در خاورمیانه را بشکند، باید از فرصت سفر به خاورمیانه به درستی استفاده کند.

منبع: ایرنا