به گزارش شهرآرانیوز؛ معصومه انبارلویی اظهار کرد: از نظر روانشناسی اختلاف سنی مطلوب بین فرزندان سه تا پنج سال است که اگر فاصله کمتر از این حد باشد عوارض و آسیبهای زیادی برای مادر و کودک دارد.
وی با بیان اینکه اگر فاصله سنی بین دو زایمان کمتر از سه سال باشد امکان کمخونی در مادر و نوزاد زیاد میشود و شانس زایمان زودرس در این نوزادان افزایش پیدا میکند، یادآور شد: همچنین وقتی فاصله بین دو بارداری کمتر از ۱۸ ماه باشد شانس تولد زودرس تا ۴۰ درصد و همچنین امکان تولد نوزاد با وزن کم نیز افزایش مییابد.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه وقتی فاصله سنی بین دو فرزند کمتر از سه سال باشد مشکلات رفتاری، شخصیتی و یادگیری در این بچهها بیش از دیگر بچههاست، متذکر شد: از طرفی وقتی زایمان بهصورت سزارین و فاصله بین آنها کم باشد احتمال خطر پارگی رحم، محل اسکار رحم و جدا شدن جفت افزایش پیدا میکند و خطراتی هم برای مادر دارد.
{$sepehr_key_123943}
انبارلویی تصریح کرد: وقتی فاصله دو زایمان کمتر از سه سال باشد مشکلات شیردهی پیش میآید و مادر مجبور خواهد شد شیر بچه اول را قطع کند و علاوه بر آن مشکلات هورمونی برای مادر ایجاد خواهد کرد، چون مادر بارداری و شیردهی را پشت سر گذاشته است دچار کمبود ویتامین، کلسیم و مواد مغذی میشود و احتمال بروز کمخونی افزایش پیدا میکند علاوه بر آن مشکلات روحی و افسردگی بعد از زایمان در این مادران بیشتر است و، چون مادر مجبور میشود شیردهی فرزند اول را قطع کند فرزند اول نیز آسیب میبیند.
وی افزود: بچههایی که با اختلاف سنی کم به دنیا میآیند بهدلیل اینکه با هم تعامل بیشتری دارند از خلاقیت بیشتری برخوردارند و از این جهت کمکی برای خانواده خواهند بود.
منبع: ایسنا