به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف غذاهای فوقفراوریشده در رژیم غذایی یک فرد، خطر مرگ زودرس به هر دلیلی را ۳ درصد افزایش میدهد.
تخمین زده میشود که این غذاهای تولید شده صنعتی مسئول دهها هزار مرگ زودرس در سراسر جهان هستند.
به گفته محققان، ایالات متحده بالاترین میزان مصرف غذاهای فوقفراوریشده را دارد که بیش از ۵۴ درصد از رژیم غذایی متوسط آمریکاییها را تشکیل میدهد.
«ادواردو نیلسون»، محقق ارشد بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، در یک بیانیه خبری گفت: «این یافتهها نشان میدهد سیاستهایی که مصرف غذاهای فوقفراوریشده را کاهش میدهند، به شدت در سطح جهان مورد نیاز هستند و الگوهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای تازه و کم فرآوری شده محلی را ترویج میدهند.»
{$sepehr_key_123968}
غذاهای فوقفراوریشده عمدتاً از موادی مانند چربیهای اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی تولید میشوند. آنها همچنین حاوی طیف گستردهای از افزودنیها هستند تا آنها را خوشمزهتر، جذابتر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگها، امولسیفایرها، طعمدهندهها و تثبیتکنندهها. نمونههایی از این مواد عبارتند از: محصولات پخته شده بستهبندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برشهای سرد غذاهای آماده.
محققان در یادداشتهای پیشزمینه گفتند که مصرف غذاهای فوق فرآوریشده با ۳۲ مشکل سلامتی از جمله بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت، برخی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان دادههای مطالعات قبلی در مورد مصرف غذاهای فوق فرآوریشده در هشت کشور- استرالیا، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، مکزیک، انگلستان و ایالات متحده- را جمعآوری کردند.
سپس این تیم میزان غذاهای فوق فرآوریشده را در رژیمهای غذایی افراد عادی از هر یک از کشورها ارزیابی کرد.
کلمبیا کمترین میزان را داشت، با غذاهای فوق فرآوریشده که حدود ۱۵٪ از کالری دریافتی روزانه را تشکیل میدادند، و ایالات متحده بیشترین میزان را داشت. انگلستان با بیش از ۵۳٪ از کالری دریافتی روزانه، پس از آمریکا قرار گرفت.
سپس محققان درصد مرگ و میر زودرس در هر کشور ناشی از اثرات سلامتی غذاهای فوق فرآوریشده را محاسبه کردند. میزان مرگ و میر از حدود ۴٪ در کلمبیا و برزیل تا نزدیک به ۱۴٪ در ایالات متحده و بریتانیا متغیر بود.
منبع: خبرگزاری مهر