کمبود ماما در پایگاه‌های بهداشتی مشهد

به گزارش شهرآرانیوز، محمد احمدیان، بیان کرد: مراجعه‌نکردن بانوان به مراکز بهداشتی پیش و پس از بارداری، موضوعی است که روند ارائه خدمات را با مشکل مواجه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ ماما زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول فعالیت هستند، افزود: با گستردگی حوزه‌های تحت پوشش و اجرای طرح پزشک خانواده شهری، نیاز به افزایش تعداد ماما‌ها به شکل قابل‌توجهی احساس خواهد شد؛ به طوری که طبق استانداردها، به ازای هر ۱۵۰۰ نفر باید یک ماما مستقر شود.

احمدیان گفت: در ساختار فعلی، هر ماما مسئول ارائه خدمات به حدود ۵۰۰۰ نفر است، اما با پیاده‌سازی نظام پزشک خانواده، این نسبت باید به‌طور چشمگیری کاهش یابد؛ بنابراین برای جبران کمبودها، باید به عقد قرارداد با بخش خصوصی نیز فکر کنیم تا بتوانیم به میزان کافی نیرو جذب کنیم.

{$sepehr_key_124137}

وی در ادامه بر ضرورت فرهنگ‌سازی عمومی و افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت مراقبت‌های پیش از بارداری تأکید کرد و گفت: حتی اگر تعداد ماما‌ها افزایش یابد، اما مردم مراجعه نکنند، باز هم خدمات به شکل بهینه ارائه نخواهد شد. مراقبت‌های قبل و بعد از بارداری نه‌تنها هزینه‌ای برای مادران ندارد، بلکه تضمین‌کننده سلامت مادر و جنین است.

احمدیان افزود: تداوم این مراجعات، از دوران پیش از بارداری تا پس از زایمان، می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بسیاری از خطرات احتمالی برای مادر و کودک داشته باشد و باید به عنوان یک الزام فرهنگی و بهداشتی در جامعه نهادینه شود.