به گزارش شهرآرانیوز، مرضیه وحید دستجردی، امروز (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دومین همایش ملی «رویش امید» که با حضور دبیر ستاد ملی جوانی جمعیت و بیش از هزار نفر از والدین و متولدین سال ۱۴٠۲_۱۴٠۳، در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، نقش بسیج مستضعفین را در حمایت از درمان ناباروری و کاهش بحران جمعیتی ستود.
وی ناباروری را مسئلهای قرآنی و درمان آن را تحقق رحمت الهی دانست و اظهار کرد: ناباروری موضوعی است که در آیات قرآن نیز به آن پرداخته شده است. این مسئله نهتنها به اراده انسانها، بلکه به خواست و رحمت الهی بازمیگردد. بسیج مستضعفین با طرح امید توانسته است با تلاشهای خالصانه، درمان را به خانههای این عزیزان بیاورد و بسیاری از خانوادههایی که سالها از داشتن فرزند محروم بودند، اکنون طعم این نعمت الهی را میچشند.
رئیس ستاد ملی جمعیت کشور با اشاره به داستانهای حضرت زکریا(ع) و حضرت ابراهیم(ع) در قرآن، اظهار کرد که درمان ناباروری به طور خاص نشان از رحمت الهی دارد و انسانها مأمورانی برای تحقق این رحمت هستند.
دستجردی گفت: طرح امید بهعنوان یکی از موفقترین برنامههای درمان ناباروری با آمار موفقیت بالای ۵۰ درصد توانسته است گامی بزرگ در این زمینه بردارد. این در حالی است که میانگین جهانی موفقیت درمان ناباروری حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد است. این امر نشاندهنده تلاشهای بیوقفه و خالصانه کادر درمانی و بسیجیان عزیز است که بدون هیچ چشمداشتی در این راه قدم برداشتهاند.
وی خطاب به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان بهداشتی گفت: دانشگاهها باید از ظرفیت بسیج در زمینه درمان ناباروری بهره کافی ببرند و ارتباط خود را با بسیج مستحکمتر کنند. همچنین نمایندگان محترم مجلس باید موقعیت بیشتری برای حمایت و پیشبرد این موضوع فراهم کنند تا بتوانیم انقلابی در خدمات درمانی ایجاد کنیم.
{$sepehr_key_124397}
رئیس ستاد ملی جمعیت کشور با اشاره به بحران کاهش جمعیت و افزایش میانگین سن ازدواج در ایران، بر لزوم تسهیل ازدواج تأکید کرد و گفت: امروز متوسط سن ازدواج در تهران برای مردان ۳۴ سال و برای زنان ۳۰ سال شده است. ما باید اقدام به کاهش این آمار و تسهیل شرایط ازدواج کنیم. ازدواج آسان، ارائه تسهیلات ازدواج و فاصله زمانی کمتر میان ازدواج و فرزندآوری از اقدامات ضروری است که میتواند بحران کاهش جمعیت را حل کند.
وی افزود: با همکاری نمایندگان مجلس و دولت، میتوان هزینههای سال اول زندگی فرزندان را تأمین کرد تا خانوادهها تشویق به فرزندآوری شوند. حمایت از فرزند اول و دوم باید در اولویت برنامهریزیها قرار گیرد؛ چراکه اکثر ولادتها مربوط به این دو فرزند است. اگر نگاهمان به فرزندآوری دوم معطوف شود و در این زمینه برنامهریزیهای مالی دقیق انجام شود، میتوانیم به نرخ جایگزینی در جمعیت برسیم و شرایط جمعیتی کشور را بهبود ببخشیم.