به گزارش شهرآرانیوز، تارنمای آمریکایی هیل نوشت: نظرسنجی دانشگاه میشگیان از مصرف کنندگان آمریکایی نشان داد که احساسات خریداران، نظرات آنها درباره وضعیت کنونی و انتظاراتشان همچنان برای چهارمین ماه متوالی رو به کاهش است هر چند که آمار مربوط به ماه مه (اردیبهشت) درباره این شاخص مانند ماههای قبلی سال جاری میلادی کاهش قابل توجهی نداشت.
دادههای این نظرسنجی که روز جمعه منتشر شد، حکایت از آن دارد که تعرفههایی که رئیس جمهوری آمریکا علیه کشورها اعمال کرده است عامل مهمی در کاهش شاخص اعتماد مصرف کنندگان بوده است و سه چهارم شرکت کنندگان در این نظرسنجی به آن اشاره کردند.
در نظرسنجی که آوریل (فروردین) انجام شد، تورم ناشی از تعرفه ۶۰ درصد مصرف کنندگان را نگران کرده بود.
{$sepehr_key_124622}
در تحلیل این نظرسنجی آمده است که فقدان اطمینان از سیاستهای تجاری همچنان دغدغه اصلی مصرف کندگان آمریکایی از وضعیت اقتصادی کشورشان را تشکیل میدهد.
ترامپ در اوایل ماه آوریل تعرفهها را اعلام کرد و سپس با اعلام وقفهای ۹۰ روزه برای برخی کشورها از آن عقب نشینی کرد. رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد که این وقفه زمان بیشتری به کشورها برای مذاکره درباره توافقات تجاری خواهد داد که بیشتر به نفع آمریکا است.
مدیر اجرای این نظرسنجی گفت: بعد از این که ترامپ اعلام کرد تعرفهها به طور موقت متوقف میشوند «احساسات اعتماد مصرف کنندگان اندکی افزایش یافت»، اما این افزایش برای غلبه به کاهشی که تاکنون در این شاخص شاهد بودهایم، کافی نیست.
هیل نوشت: شاخص اعتماد مصرف کننده در آمریکا از ابتدای سال جاری میلادی (ژانویه/ دی) به تقریبا ۳۰ درصد رسیده است. در ماه مه به دنبال اعلام توقف ۹۰ روزه تعرفهها این شاخص به ۵۰.۸ درصد رسید.
شبکه خبری سی بی اس نوشت اعتمادمصرف کنندگان آمریکایی به دلیل نگرانیها از تورم به پایینترین سطح در سه سال گذشته رسیده است.
محققان دانشگاه میشیگان این نظرسنجی را در بازه زمانی ۲۲ آوریل تا ۱۳ مه (۲ فروردین تا ۲۳ اردیبهشت) را انجام دادند. آمریکا و چین در تاریخ ۱۲ مه به توافق دیگری برای توقف اجرای تعرفهها به مدت ۹۰ روز دست یافتند؛ بنابراین این نتایج تاثیر این تصمیم جدید را بر شاخص مصرف کنندگان آمریکایی نشان نمیدهد.
ترامپ در آوریل تعرفههای ۱۴۵ درصدی را بر تمامی کالاهای وارداتی از چین اعمال کرد، اقدامی که عملا تجارت با آمریکا را برای سومین شریک تجاری بزرگ این کشور متوقف کرد. اما روز دوشنبه، دو کشور اعلام کردند که با کاهش تعرفههای آمریکا به ۳۰ درصد موافقت کردهاند در حالی که چین تعرفههای صادراتی آمریکا را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش میدهد.
منبع: ایرنا
{$sepehr_key_124621}