به گزارش شهرآرانیوز؛ همایش هوش مصنوعی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی، شهاب اسفندیاری، سلیم غفوری، حسن خجسته، جواد رمضاننژاد و جمعی از مدیران ارشد بخشهای مختلف صداوسیما امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد.
در ابتدا شهاب اسفندیاری رئیس کمیته علمی همایش در سخنانی عنوان کرد: تلاش کردیم وجه علمی این همایش در سطح شایستهای باشد و پیوندی هم با صنعت و فعالان عرصه عمل باشد، بنابراین دانشگاهها و پژوهشگاههای مختلفی را در برگزاری این همایش شرکت دادیم.
وی اضافه کرد: هوش مصنوعی آخرین فناوری است که انسان را به پرسشها و چالشهای مهمی واداشته است؛ پرسشهایی که انسان را به فکر واداشت و از چالش برانگیزترین اتفاقات است.
اسفندیاری اظهار کرد: از مهر ۱۴۰۲ تا تیر ۱۴۰۳جلسات متعددی در حوزه علمیه قم با موضوع فقه و هوش مصنوعی برگزار شده است. مباحث البته صرفاً هم فقهی نیست و ابعاد مختلف فلسفی و انسان شناختی را در بر میگیرد. در سال ۲۰۲۴ نیز یکی از استادان دانشگاه که مشاور گوگل بوده است کتابی فلسفی با نام «آیینههای هوش مصنوعی» و با محور چالشهای اخلاقی هوش مصنوعی منتشر کرده است.
رئیس دانشگاه صداوسیما در بخش دیگر صحبت هایش با اشاره به چندین ماه فعالیت عوامل برگزاری همایش درباره آثاری که به جشنواره رسیده است، بیان کرد: در فرایند انتخاب از میان آثار به ۲۴ مقاله نهایی رسیدیم و داوری سختگیرانهای شد تا وزانت مقالات حفظ شود.
محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز گفت: هوش مصنوعی امروز بزرگترین فرصتها و مزیتها را دارد تا هدفی را که مردم میخواهند راحتتر به دست آورند. هوش مصنوعی ابزار توانمندساز و کمک دست انسان است.
{$sepehr_key_124914}
وی اضافه کرد: ما باید بررسی کنیم که هوش مصنوعی قرار بود چه کند. همه باید به این سوال جواب دهند که تجربه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه ما چیست؟ تجربه سه ماه استفاده از هوش مصنوعی در یکی از سکوهای خارجی یک میلیارد تصویر بوده است ما چقدر باید کار کنیم که به این حجم برسیم؟!
ما یک میراث تاریخی ارزشمند داریم و خیلی از کشورها یک دهم تاریخ ما را ندارند که میتوان با ابزار روز سراغ میراث تاریخی خود رفت.
وی همچنین به بهره گیری از هوش مصنوعی در شخصیت پردازی تصریح کرد: تلاش میشود تا شخصیتهای ایرانی اسلامی و سایر حوزههایی را که ظرفیت دارد بتوانیم وارد چرخه کنیم تا درنهایت بخشی از اینها بتواند به نتیجه مطلوب برسد.
آقامیری تصریح کرد: شاخصهایی برای هوش مصنوعی بگذاریم و در حوزههای مختلف برشهای عملیاتی استفاده از این فناوری را داشتته باشیم.
سعید رضا عاملی در ادامه در سخنانی عنوان کرد: اگر قرار است قابلیتهای هوش مصنوعی را درک کنیم باید به قابلیتهای معز انسان بپردازیم که در آن ۶۴ میلیارد عنصر وجود دارد.
وی درباره ظرفیت هوش مصنوعی در هنر سخن گفت و یاداور شد: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان سراغ ساخت فیلمهای موسی (ع)، عیسی (ع)، محمد رسول الله (ص) و… رفت.
عاملی اظهار کرد: هوش مصنوعی چالشهایی هم دارد منفعل کردن انسان از جمله این چالش هاست و پیش بینی شده است که بخشی از مشاغل حذف میشوند.
محمدحسین ساعی رئیس دانشگاه سوره در ادامه گفت: سه حوزه اندیشیدین را پیشنهاد میکنم یک حوزه تفکر فلسفی درباره خود هوش مصنوعی است. نکته بعدی این فناوری مجدد سوالاتی را درباره خود انسان ایجاد کرده است و نکته سوم درک نحوه تعامل دو وجود پیچیده یعنی ماشین و انسان است.
در این همایش از مادر شهیدان محمود نریمانی و رسول سلیمی که وصیت و گفتههایی از آنها به همراه تصویرشان بازسازی شده بود، تجلیل شدند.
همچنین نمایشگاهی از آثار و رباتهای مرتبط با هوش مصنوعی در مرکز همایشهای صداوسیما برپا شده است.
منبع: مهر