آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن فرطوسی روز سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) در هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی آموزش محیط زیست اظهار داشت: آموزش محیط زیست از دیدگاه یونسکو فرایند کسب آگاهی در زمینه محیط زیست و آشنایی با دانش مهارت‌ها، ارزش‌ها، تجربیات و هدف‌گذاری‌ها در این حوزه با هدف ارائه راه حل‌های مناسب برای حل مسائل زیست محیطی است.

وی افزود: مطابق این تعریف، آموزش محیط زیست دارای چهار مولفه است که ارتقای آگاهی‌ها و ترغیب حساسیت‌های عمومی نسبت به مسائل زیست، درک عمیق از محیط زیست و چالش‌های مرتبط با هدف افزایش انگیزه‌های عمومی برای ارتقای کیفیت‌سازی در شناسایی و کمک به حل چالش‌های زیست محیطی و تغییر اقلیم را شامل می‌شود و بر این اساس سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو در زمینه آموزش محیط نقش مهمی را ایفا می‌کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تهران گفت: اسناد و داده‌های مختلف این حوزه در یونسکو به کشور‌ها و نهاد‌های آموزشی کمک می‌کند تا برنامه‌های موثری را در حوزه آموزش محیط زیست طراحی و اجرا کند و یونسکو در قالب برنامه‌های بین‌المللی ویژه خود در زمینه آموزش علوم طبیعی و علوم زمین در جهت حفظ محیط زیست تلاش می‌کند.

فرطوسی این برنامه را شامل برنامه بین‌المللی آب‌شناسی، برنامه بین‌المللی علوم زمین و ژئوپارک، برنامه بین‌الدولی اقیانوس شناسی و برنامه بین‌المللی علوم پایه دانست که همه برنامه‌های یونسکو در آموزش محیط زیست در درک هرچه بیشتر و بهتر تعامل بین انسان و کره زمین به عنوان زیستگاه همگان تاکید دارد.

{$sepehr_key_۱۲۵۳۸۴}

وی ادامه داد که یونسکو در بحث محیط زیست برنامه و جوایز متعددی را تدارک دیده که در زمینه حفاظت از محیط زیست توسط کشور‌ها انجام شده است و یونسکو با درخواست حمایت از کشور‌های عضو به کاهش آثار تغییرات جهانی و منابع آب و در نهایت ترویج آموزش برای پایداری در استفاده از منابع آب می‌پردازد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تهران گفت: آموزش‌ها در ارتباط با تغییر اقلیم عمدتاً در قالب برنامه آموزش برای توسعه پایدار صورت می‌گیرد و این سازمان در تلاش است تا آموزش تغییر اقلیم را به یکی از اصلی‌ترین اجزای رویارویی با مساله تغییر اقلیم تبدیل کند و کمیسیون ملی یونسکو در ایران درزمینه آموزش و با نگاه و لزوم تحول، آموزش محیط زیست را در فهرست برنامه‌های اصلی خود قرار داده است.

فرطوسی معتقد است که یکی از مهم‌ترین طرح‌های ابتکاری در دست اجرای یونسکو در این زمینه طرح اتحادیه مشارکت در برنامه آموزش سبز است.

وی ادامه داد: یونسکو از همه کشور‌ها درخواست دارد که در این طرح ابتکاری که یک اتحاد جهانی است، شرکت کنند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تهران اظهار داشت: این برنامه‌ها نه تنها به آگاهی عمومی کمک می‌کنند بلکه به توسعه راه حل‌های پایدار و همکاری‌های بین‌المللی در مواجهه با چالش‌های محیط زیستی نیز می‌پردازند و آموزش محیط زیست به عنوان ابزاری اساسی در تحقق پیشرفت و اهداف توسعه پایدار شناخته می‌شود.

در حاشیه این همایش نمایشگاه یک روزه از دستاورد‌های پژوهشگران در محیط زیست در ٣٠ غرفه و در ساختمان مرکزی دانشگاه پیام نور به نمایش گذاشته شده است.

هدف از این نمایشگاه ارایه راهکار‌های جدید و همگام با فناوری‌های نوین و علمی برای ایجاد زمینه انجام پژوهش و تحقیقات در مسیر توسعه پایدار است.

این همایش با هدف ایجاد زمینه مناسب برای هم‌اندیشی و تبادل اطلاعات علمی و انتقال تجربیات و دستاورد‌های پژوهشگران این حوزه و به‌منظور ارائه راهکار‌هایی جدید و همگام با فناوری‌های نوین علمی و آموزشی در راستای فراهم کردن زمینه انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی و کاربردی برای نیل به توسعه پایدار برگزار شد.

این همایش قرار بود در اسفندماه ١۴٠٣ برگزار شود که به دلیل تعطیلی تهران در پی آلودگی هوا، امروز سه شنبه در دانشگاه پیام‌نور برگزار شد.

تاکنون هفت دوره از این همایش در سال‌های ۱۳۹۱، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برگزار شده است.

منبع: ایرنا