به گزارش شهرآرانیوز، گاهی میان شلوغی روزهای زندگی، نسیمی از جنس معنویت میوزد که روح خسته را به سفر آرامش و یاد خدا میبرد، یکی از این روزها، بیستوپنجم ذی القعده است؛ روز دحوالارض، روزی که به روایت ائمه معصوم، خاک زمین از زیر آب سر برآورد و نخستین جلوههای زندگی و رحمت الهی بر عرصه خاک پدیدار شد.
این روز، یادآور آغاز خلقت و گسترش کرامت و رحمت پروردگار بر بندگانش است؛ روزی که هنوز هم درهای لطف و بخشش آسمان بر زمیننشینان گشوده میشود.
دحوالارض تنها واقعهای تاریخی نیست؛ فرصتیست برای تازه کردن پیمان قلب با خدا، فرصتی برای نگاهی نو به جهان هستی و شکرگزاری از نعمتی به اسم زمین. شاید اگر دل را در دریای این روز؛ یعنی لحظه شکفتن زندگی در کره خاکی، غرق کنیم، خواهیم فهمید که چه راز بزرگی در سادهترین لحظات خلقت پنهان شده است.
{$sepehr_key_125686}
در ادامه به اعمال و فضیلتهای ویژه این روز خواهیم پرداخت.
جمعه دوم خرداد ماه، بیست و پنجمین روز از ماه ذی القعده ومصادف با «دحو الارض» است که خشکیها گسترده شده و زمین کعبه از زیر آبها بیرون آمده است، این شب و روز دحوالارض از ایام مهم عبادی در طول سال است.
آیت الله جوادی آملی بر اساس آیه شریفه وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَی الْقُلُوبِ، بر تعظیم شعائر الهی و گرامی داشت آنها، توصیه و تاکید میکند و روز «دحوالارض» را یکی از پربرکتترین روزهای ایام سال میداند، چرا که طبق برخی روایات زمین کعبه و حرم خدا، در این روز ظاهر گشته و گسترش یافته است
روز دحوالارض روز گسترش زمین روز بسیار مبارکی است و آداب و اعمال ویژهای دارد؛ از جمله:
۱. روزه گرفتن: روزه این روز پاداش فراوانی دارد و در روایات آمده است که برابر با روزه هفتاد سال و کفاره گناهان بسیار است.
۲. غسل: انجام غسل در این روز مستحب است.
۳. نماز مخصوص: دو رکعت نماز خوانده میشود که در هر رکعت پس از حمد، پنج مرتبه سوره شمس (و الشمس و ضحیها) خوانده شود.
۴. دعا و ذکر: خواندن دعاهای مخصوص این روز، از جمله دعای «اللهم داحی الکعبه...»، توصیه شده است. همچنین ذکر تسبیحات و استغفار از اعمال مهم این روز است.
۵. انفاق و کمک به نیازمندان: در این روز تأکید بسیاری بر صدقه دادن و دستگیری از مستمندان و اطعام نیازمندان شده است.
۶. زیارت: زیارت امام رضا (ع) و سایر اولیای الهی در این روز بسیار فضیلت دارد.