رئیس جدید شاباک: جنگ غزه ابدی است

به گزارش شهرآرانیوز؛ بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل روز گذشته، ژنرال دیوید زینی را به‌عنوان رئیس جدید سازمان امنیت داخلی (شاباک) منصوب کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که دیوان عالی اسرائیل پیش‌تر برکناری رئیس فعلی شاباک، رونن بار، را غیرقانونی اعلام کرده بود.

انتصاب زینی با واکنش‌های گسترده‌ای در داخل اسرائیل مواجه شده است. مشاور حقوقی کابینه، غالی بهاراف-میارا، این انتصاب را نقض قوانین و دارای شائبه تعارض منافع دانسته است.

اما انتشار اظهارنظری از سوی رئیس جدید شاباک، جنجال‌برانگیز شده است، «دیوید زینی» در یک جمعی گفته است که اعتقادی به توافقات تبادل اسرا ندارد و جنگ غزه یک جنگ ابدی است.

{$sepehr_key_125788}

انتشار این خبر موجی از خشم و عصبانیت را در میان خانواده اسرای اسرائیلی نزد حماس برانگیخته است.

به گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، خانواده‌های اسرا در بیانیه‌ای گفته‌اند که «این اظهارات تکان‌دهنده و نکوهیده از سوی کسی است که سرنوشت مردان و زنان اسیر را تعیین خواهد کرد».

در بیانیه خانواده اسرای اسرائیلی همچنین آمده است: «انتصاب رئیس شاباک که جنگ نتانیاهو را بر آزادی گروگان‌ها ترجیح می‌دهد، جنایت و ظلم علیه تمامی مردم اسرائیل است».

از سوی دیگر برخی از افسران ارتش اسرائیل که با زینی خدمت کرده‌اند، صلاحیت او برای هدایت شاباک را زیر سؤال برده‌اند.

دیوید زینی فرزند ارشد یک خانواده تندروی اسرائیلی است و تحصیلات خود را در مؤسسات دینی و نظامی گذرانده است.

روزنامه هاآرتص نوشت که اگرچه زینی فردی شناخته شده در ارتش اسرائیل محسوب می‌شود، اما نگرانی‌هایی درباره‌ی صلاحیت او برای ریاست شاباک مطرح است.

طبق این گزارش، زینی فاقد سابقه‌ی لازم در حوزه‌ی اطلاعاتی است که برای هدایت شاباک ضروری است. او دارای دیدگاه‌های دینی آخرالزمانی تند است و با تنوع و حضور زنان در ارتش مخالفت می‌کند.

هاآرتص نوشت که نتانیاهو سال گذشته تصمیم گرفت زینی را به عنوان دبیر نظامی خود منصوب نکند و به نزدیکانش گفته بود که زینی «بیش از حد آخر الزمانی فکر می‌کند». این تغییر ناگهانی موضع، سؤالاتی را درباره‌ی انگیزه‌های واقعی این انتصاب برمی‌انگیزد.

عاموس هارئیل، تحلیل‌گر امنیتی روزنامه هاآرتص، این انتصاب را نه یک انتخاب حرفه‌ای، بلکه تصمیمی تبلیغاتی و سیاسی برای منافع کوتاه‌مدت می‌داند.

او نوشت: «با نادیده‌گرفتن حکم دادگاه عالی و مشاور قضایی دولت، نتانیاهو اصل تفکیک قوا را تضعیف کرده و با تضعیف نهاد‌های نظارتی، شائبه تلاش برای کنترل دستگاه‌های امنیتی به‌منظور دستکاری در انتخابات یا محافظت از خود در برابر پیگرد‌های قضایی را تقویت کرده است».

هارئیل افزود: «احتمال استفاده‌ی سیاسی از شاباک، به‌ویژه در سناریو‌های مداخله در انتخابات یا نادیده‌گرفتن تهدیدات تروریسم یهودی، وجود دارد».

منبع: فارس

{$sepehr_key_125787}