همه‌چیز درباره لغو بازی ایران و کره‌شمالی در مشهد | از مسئله پول تا موضوع بانوان

به گزارش شهرآرانیوز، خبر کوتاه بود و شوکه‌کننده: «میزبانی بازی ایران و کره‌شمالی از مشهد گرفته و به استان تهران داده شد»! خبری که روز گذشته همه فوتبال‌دوستان مشهدی را متعجب کرد و بعد از یکی‌دو ماه تلاش همه‌جانبه نهاد‌ها و دستگاه‌های استان برای میزبانی هرچه بهتر این بازی، به‌یک‌باره روز گذشته فدراسیون فوتبال اعلام کرد که میزبانی را از مشهد گرفته و به استان تهران داده است. ساکنان ساختمان سئول، طی بیانیه‌ای، با دو ادعای جالب میزبانی را از مشهد سلب کردند: «به دلیل محدودیت‌ها در پرواز مضاعف تیم میهمان از جده به ترکیه، سپس ایران و مسیر برگشت، همچنین تأمین بهنگام برخی از سخت‌افزار‌های مدنظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا با عنایت به استقبال گسترده مردمی برای برگزاری دیدار تیم‌های ملی ایران و کره‌شمالی در ارزیابی‌های نهایی، این بازی در شهر تهران برگزار خواهد شد.» بیانیه‌ای که همچون آب سردی بر پیکره ورزش‌دوستان خراسانی بود و تلاش‌های چندهفته‌ای مسئولان و نهاد‌های ذی‌ربط در استان خراسان‌رضوی را از بین برد. اما به‌راستی واقعیت ماجرای لغو میزبانی مشهد از این دیدار ملی چه بود؟

بانوان، روایت غیررسمی اول

واقعیت آن است که شاید در وهله اول باز شایعات مجازی حول این موضوع که میزبانی را به‌خاطر مشکلات عدم صدور مجوز برای ورود بانوان به ورزشگاه از مشهد گرفتند، بگردد. اما تلاش همه‌جانبه مسئولان ورزش استان و صد البته همه دستگاه‌های دیگر از استانداری گرفته تا فرمانداری و شورای تأمین و... مؤید این واقعیت بود که چنین‌چیزی به هیچ عنوان صحت ندارد و دست‌کم این‌بار این انتقال میزبانی به سبب مسائلی از این دست نبوده و پای چیز‌های دیگری در میان بوده است.

۲ ادعای قابل‌بحث و باطل فدراسیون

فدراسیون فوتبال در بیانیه منتشرشده، دو ادعا کرده که شواهد و قرائن حاکی از آن است که هر دو ادعا چندان با واقعیت هم‌خوانی ندارند؛ نخست اینکه در بیانیه فدراسیون به مسئله محدودیت‌ها در پرواز مضاعف تیم میهمان اشاره شده است، حال آنکه همگان به‌خوبی می‌دانند که میهمان وظیفه رساندن خود به محل برگزاری مسابقات را که میزبان اعلام کرده، دارد و شکل اینکه کره‌شمالی خودش را چطور به محل میزبانی می‌رساند، مسئله ایران و فدراسیون فوتبال نیست! دوم آنکه فدراسیون مدعی شده تأمین بهنگام برخی سخت‌افزار‌های مدنظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا زمان‌بر است. حال این سؤال به وجود می‌آید که اگر این‌طور است، چطور بیش از یک ماه است که فدراسیون و همه دستگاه‌ها و نهاد‌های استانی با تعداد جلسات بالا درگیر این میزبانی هستند و در این مدت فدراسیون نمی‌دانسته تهیه سخت‌افزار‌ها زمان‌بر است؟! تکلیف وقت و زمانی که کل استان خراسان‌رضوی صرف کرده تا این میزبانی به طرز شایسته برگزار شود و حالا با یک تصمیم فدراسیون هدر رفته است، چیست؟

چندگانگی فدراسیون به روایت معاون استاندار

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان‌رضوی که به عنوان نماینده این نهاد برای میزبانی هرچه بهتر دیدار ایران و کره‌شمالی منصوب شده بود، حالا واکنش جالبی به خبر لغو برگزاری این دیدار در مشهد دارد. امیرالله شمقدری به شهرآرانیوز گفت: «فدراسیون فوتبال باید در توجیه لغو این مسابقه در مشهد و پاسخگویی درباره این موضوع منطقی‌تر و جامعه‌پذیرتر عمل کند. این دوگانگی و چندگانگی در پاسخگویی کار صحیحی نیست.»

وی افزود: «فدراسیون فوتبال علت عدم برگزارشدن مسابقه در مشهد را توضیح داده و براساس آنچه اعلام شده، تیم ملی کره‌شمالی به‌خاطر تغییر چند پرواز، در مشهد حاضر نمی‌شود. علاوه بر این فدراسیون فوتبال موضوعات دیگری همچون فضای اجتماعی مشهد، استقبال فراوان و ظرفیت محدود ورزشگاه امام‌رضا(ع) را دلایل لغو این مسابقه دانسته که این موضوعات چندگانگی فدراسیون را نشان می‌دهد.»

شمقدری خاطرنشان کرد: «این‌همه در حالی است که روز گذشته نیز در جلسه‌ای که با آقای ساکت داشتیم، به ایشان گفتیم که تمام ظرفیت‌های استان برای برگزاری این مسابقه فراهم است. ما ۹۰۰ ساعت کار برای ۹۰ دقیقه مسابقه داشتیم که یک کارویژه و نمونه بود.»

وی افزود: «۲۶ جلسه برگزار کردیم تا این بازی در خاطره‌ها ثبت شود، اما به‌یک‌باره و در کمال تعجب و شگفتی، فدراسیون چیزی را اعلام کرد که هرگز مطرح نبود و نگفته بودند. این احتمال را می‌دهم که لغو این بازی در مشهد جمع‌بندی خود فدراسیون فوتبال بوده که بازی به شهر دیگری منتقل شود و براساس اعلام فدراسیون، ورزشگاه دومی که معرفی شده، استادیوم شهر قدس است و بازی باید در آنجا برگزار شود.»

روایت هیئت فوتبال از یک لغو تلخ

سیدخلیل موسوی، رئیس هیئت فوتبال استان، در واکنش به لغو میزبانی بازی ایران و کره‌شمالی در مشهد گفت: «هیئت فوتبال ۲۰ روز است که زندگی خود را برای میزبانی بازی ایران و کره‌شمالی تعطیل کرده، اما تصمیم‌گیری در سطح کلان منجر به لغو میزبانی این بازی شد.»

وی افزود: «هیئت فوتبال در سیاست‌گذاری‌های کلان جایگاهی ندارد و این تصمیم نیز در سطح کلان گرفته شده است. درخصوص این بازی برخی موارد زیرساختی مطرح شد، شیوه‌نامه وی‌اِی‌آر خیلی عجیب‌وغریب است و با توجه به ظرفیت‌های موجود اعلام شده بود تجهیز ورزشگاه به این فیبر نوری یک ماه زمان‌بر است.»

رئیس هیئت فوتبال استان اظهار داشت: «تیم فوتبال کره‌شمالی نیز، هم درخواست پرواز چارتر داشته و هم اعلام کرده بود با انجام بازی در مشهد، طول پرواز ۲ ساعت اضافه می‌شود. فدراسیون فوتبال نیز قبل از صدور بیانیه خود با تمام دستگاه‌های دخیل در برگزاری این بازی مشورت کرده بود.»

مسئله پول

با همه این احوال، یک روایت دیگر هم وجود دارد و آن اینکه درخواست میلیاردی پول از فدراسیون از سوی مسئولان ورزشگاه امام‌رضا(ع) صدای تاج را درآورده است. مهدی تاج بعد از درخواست ۵ میلیاردی ورزشگاه امام‌رضا(ع)، طی مصاحبه‌ای نسبت‌به این مسئله گلایه کرد و جالب آنکه بلافاصله بعد از این مصاحبه، سیدخلیل موسوی، رئیس هیئت فوتبال استان، که باید مدافع حقوق فدراسیون باشد، اعلام کرد که این هزینه برای زیرساخت‌هاست و آستان‌قدس نمی‌خواهد پول زیادی از فدراسیون بگیرد؛ مسئله‌ای که شاید به مذاق تاج خوش نیامده و به گفته بسیاری، عامل اصلی لغو میزبانی مشهد برای این دیدار بوده است. مسئله‌ای که البته گویا با توافق ۳ونیم میلیاردی حل‌وفصل شد، اما به‌یک‌باره ظرف ۲۴ ساعت همه‌چیز به هم ریخت و فدراسیون بیانیه داغ لغو میزبانی را داد تا جامعه ورزش استان در شوک فرو رود. به‌راستی حقیقت پشت پرده لغو میزبانی مشهد از دیدار ایران و کره‌شمالی چیست؟

{$sepehr_key_125980}