افزایش مصرف آب با گرم‌شدن هوا | در تابستان باید منتظر جیره‌بندی آب در مشهد باشیم؟

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به رابطه مستقیم افزایش دما و افزایش میزان مصرف آب اظهار کرد: در ۸ ماه گذشته، متوسط دمای مشهد ۱۱.۶ درجه سانتی‌گراد بوده در حالی که این عدد در دوره آماری بلندمدت ۱۰.۴ درجه سانتی‌گراد است.

وی افزود: در اردیبهشت‌ماه نیز متوسط دمای مشهد ۲۳.۲ درجه سانتی‌گراد بوده است. متوسط این عدد در بلندمدت ۱۹.۳ درجه سانتی‌گراد بوده که افزایش حدود ۴ درصدی پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد که احتمالاً ماه‌های پیش رو ماه‌های گرم‌تری نسبت‌به متوسط آماری بلندمدت خواهیم داشت. از طرفی، منابع آبی ما نیز کمتر شده است.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به این شرایط، آیا احتمال قطع یا جیره‌بندی آب در شهرستان مشهد وجود دارد یا خیر، گفت: در بخش برق، قطع برق منجر به کاهش مصرف آن می‌شود؛ چون امکان ذخیره‌سازی برق وجود ندارد. اما در بخش آب، قطع یا جیره‌بندی آن منجر به افزایش مصرف آب می‌شود؛ چراکه امکان ذخیره‌سازی آب وجود دارد و ممکن است مردم مازاد بر نیاز خود در زمان قطعی آب، آب را ذخیره کنند و پس از وصل‌شدن شبکه آب نیز آن آب را به علت ماندگی چندساعته مصرف نکنند.

{$sepehr_key_126074}

اسماعیلیان افزود: از طرفی در قطعی آب، تمام آب داخل لوله‌ها از مبدأ تا مقصد تخلیه می‌شود و سپس ساعت‌ها زمان می‌برد تا شبکه دوباره از آب پر شود و به مقاصد برسد؛ برای مثال اگر قرار باشد آب دو ساعت قطع باشد، به این ترتیب میزان قطعی آب بیشتر خواهد شد. همچنین تخلیه شبکه آب‌رسانی از آب ممکن است منجر به هواگیری شبکه و کدرشدن آب شود. مردم نیز وقتی آب کدر را مشاهده می‌کنند، آن‌قدر شیر آب را بازمی‌گذارند تا آب شفاف شود؛ بنابراین قطعی آب به هیچ عنوان به‌نفع کاهش مصرف نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه مشهد در چهار سال اخیر، در شرایط تنش آبی قرار داشت که عبور از این بحران بدون همراهی شهروندان و مجموعه اقدامات انجام‌شده در این زمینه ممکن نبود، گفت: به عنوان مثال در برخی از ماه‌های گرم سال در مشهد در بخش مسکونی تا ۱۵ درصد کاهش مصرف آب را شاهد بودیم. همچنین متوسط سرانه مصرف آب در بخش خانگی در سال ۱۴۰۳ نسبت‌به سال ۱۴۰۲، ۵ درصد کاهش پیدا کرد. علاوه بر این، در بخش غیرخانگی نیز شاهد کاهش ۱۰ درصدی سرانه مصرف آب در سال ۱۴۰۳ نسبت‌به سال ۱۴۰۲ بودیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بیان کرد: از سال گذشته با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان، پروژه‌هایی به منظور جبران بخشی از کسری آب را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۱۵ پروژه در دست اقدام است که بهره‌برداری از این پروژه‌ها در دوره‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت محقق خواهد شد. بخشی از این پروژه‌ها تا شروع فصل تابستان قابلیت بهره‌برداری دارند.

{$sepehr_key_126075}