۱۲ تا ۱۵ درصد سالمندان تنها زندگی می‌کنند

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدحسن موسوی چلک با اشاره به اینکه بسیاری از سیاست‌ها فقط بر سلامت جسم و درمان تمرکز دارند و از ابعاد اجتماعی، روانی و معنوی سالمندان غفلت شده است، اظهار کرد: سالمندان دارای تجارب عمیق، شبکه‌های اجتماعی پایدار، ارزش‌های فرهنگی، مهارت‌های بین‌نسلی و ظرفیت‌های معنوی غنی هستند که می‌توانند نقش کلیدی در ارتقاء انسجام اجتماعی، انتقال دانش، مربی‌گری غیررسمی، فعالیت‌های داوطلبانه و حتی کارآفرینی ایفا کنند، اما این ظرفیت‌ها در اغلب سیاست‌های جمعیتی، رفاهی و رسانه‌ای نادیده گرفته شده‌اند.

وی افزود: فراموش‌شدن سالمندان به‌عنوان سرمایه اجتماعی، صرفاً به معنای غفلت از یک گروه سنی نیست، بلکه به معنای از دست دادن یکی از بازو‌های کلیدی پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی کشور است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه براساس آخرین داده‌ها، بین ۱۲ تا ۱۵ درصد سالمندان ایرانی به‌تنهایی زندگی می‌کنند، به‌ویژه زنان بیوه، بیان کرد: سطح تنهایی و انزوای اجتماعی در شهر‌های بزرگ از ۳۰ تا ۴۷ درصد برآورد شده که نگران‌کننده است. شکاف نسلی، کاهش دید و بازدید و نبود سازوکار‌های حمایت اجتماعی موثر از جمله عوامل تشدیدکننده این وضعیت هستند.

منبع: هفت صبح

{$sepehr_key_128007}