تشریح پروژه‌های متعدد انتقال آب به مشهد | آب صنایع باید با پساب فاضلاب جایگزین شود

حسین اسماعیلیان با اشاره به اجرای ۱۵ پروژه برای تأمین آب مشهد با اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: ازجمله پروژه‌های کوتاه‌مدت که حدوداً تا ۶ ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند، می‌توان به انتقال آب از منطقه پشت توس با حفر چاه و ایجاد خط انتقال، اتصال دستگاه‌های چاه‌ها به شبکه آب شرب، حفر چاه توسط آب منطقه‌ای استان در منطقه شرق مشهد در جاده سرخس، احداث مخزن و... اشاره کرد.

وی افزود: احداث سد شوریجه و ایجاد خط انتقال آب شرب از محل این سد، پروژه انتقال آب یال شمالی (هزارمسجد) به مشهد و بهینه‌سازی آب در مناطق شمالی مشهد، تصفیه پساب مشهد و انتقال آن برای بخش کشاورزی در غرب مشهد (چناران) به منظور جایگزینی با آب چاه‌های این منطقه و انتقال آن قابل‌شرب به مشهد ازجمله پروژه‌های میان‌مدت انتقال آب به مشهد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در بخش پروژه‌های بلندمدت نیز به انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور و مشهد اشاره کرد و ادامه داد: مشهد نقطه انتهایی این پروژه عظیم است. بیشترین تمرکز این پروژه حدفاصل چابهار تا سیستان و بلوچستان است و پس از آن، خطوط انتقال آب به خراسان جنوبی و سپس به خراسان رضوی می‌رسد. بخش عمده‌ای از این پروژه، آب موردنیاز حوزه صنعت را تأمین خواهد کرد.

{$sepehr_key_129179}

وی خاطرنشان کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت نیرو مکلف است تا آب کیفی صنایع را با پساب فاضلاب یا آب دریا جایگزین کند و آب فعلی مورداستفاده در صنایع را به بخش شرب انتقال دهد.

اسماعیلیان تصریح کرد: آب منطقه‌ای استان نیز در حال حاضر پیگیری‌هایی در این خصوص انجام داده و اخطار‌های لازم را به صنایع داده است.

وی در پایان اظهار کرد: به اعتقاد من، اگر در کنار مدیریت مصرف آب از سوی شهروندان، پروژه‌های انتقال آب به‌درستی انجام شده و همچنین آب موردنیاز صنایع از محل پساب فاضلاب یا آب دریا تأمین شود، مشکلی در منابع آبی نخواهیم داشت و منابع آبی فعلی می‌توانند نیاز امروز و فردای استان را تأمین کنند.